maandag 23 juli 2012

De PIEPERS zijn gerooid...


De laatste AARDAPPELS zijn afgelopen zaterdag uit de klei getrokken ! Ze zijn schitterend om te zien, zowel de RODE ROSARA'S als de (OST-) FRIESLANDERS. WAT EEN WONDER ! Je stopt slechts 1 AARDAPPEL in de grond en je krijgt er 8 TOT 12 STUKS voor terug. WOW, DANK AAN HEM DIE HEMEL EN AARDE SCHIEP !

Wij vinden dit zo'n WONDERBAARLIJKE VERMENIGVULDIGING. Haast net zo MOOI en WONDERLIJK als het geweldige BIJBELVERHAAL wat staat geschreven in het BIJBELBOEK JOHANNES 6 vers 1 T/M 15. Daar maakte JEZUS door een WONDER van 5 broden en 2 vissen zoveel brood en vis dat er meer dan 5000 mensen (vrouwen en kinderen nog niet eens meegerekend) van konden eten. Sterker nog er bleef ruim VOEDSEL over ! HOE GROOT IS GOD, EN HOE WONDERLIJK IS ZIJN NAAM !

Even terug naar ONS WONDER... Beide AARDAPPELRASSEN zijn geboren op Duitse grond maar doen het hier in Groningen ook uitstekend. Nu de PIEPERS zijn gerooid lijkt het grote land van de buurman plots wat kaal en verlaten. Al dat AARDAPPELGROEN oogde zo mooi VELDVULLEND. Dus zijn er na wat koemestkorrels te hebben uitgestrooid inmiddels al wat andere dingen uitgeplant. Onder andere ANDIJVIE, PATISSON (een soort courgette) en nog meer POMPOENEN. Daar kunnen wij namelijk geen genoeg van krijgen !

En als je aan komt fietsen en uitkijkt over het land zie je als eerste VROLIJKE GELE ZONNEBLOEMEN. Ze staan in de hoogte te heen en weer wiegen met hun gele gezichtjes op de altijd aanwezige wind. We hebben al heel wat leuke reacties van langsfietsende mensen gekregen op onze grote gele vrienden. Wij weten niet hoe het komt maar als mensen onze ZONNEBLOEMEN zien gaan ze LACHEN ! Deze BLOEMEN hebben blijkbaar een VROLIJKMAKENDE UITSTRALING !

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel