vrijdag 6 juli 2012

GROTE joekels...


Pfff... wat zijn ze GROOT hè ! Maar geen nood, daar weten we hier wel raad mee. Toen ik (Suus) gisterenmorgen in alle vroegte op het landje van de buurman kwam moest ik hard lachen. Wat een JOEKELS lagen er ineens op het land. Zo heb je niets, en zo heb je een hele berg met GROTE COURGETTES. Wij blijven dit leuk vinden, keer op keer. OOGSTEN is een FEEST, het maakt je zo BLIJ en DANKBAAR !

Wat ook DANKBAAR maakt is dat wij nog altijd op het stuk land van de buurman mogen tuinieren. Het is speciaal plekje. Vooral in de vroege morgen is het hier bijzonder. De vogels zingen hun lied en verder wordt je omringd door STILTE. Het is een goede plek om te DENKEN, TE OVERDENKEN, maar ook zeker om te BIDDEN. En hoe wonderlijk is het niet...  dat onze HEMELSE VADER er al is ! Hij wacht zelfs op je op de plek die jij verkiest om Hem op te zoeken. Zijn ogen kunnen namelijk de hele wereld ten alle tijde overzien. En jouw gedachten zijn voor Hem bekend. Daar komt bij, Hij heeft altijd TIJD voor ons. En Hij vindt het fijn als wij de TIJD nemen om met Hem te praten.

Zo al wroetend met de handen in de grond kom je tot het besef dat je maar een nietig klein mensje bent. En begint door te dringen dat Hij zo ontzagwekkend GROOT en LIEFDEVOL is. Is het niet bijzonder dat Hij zelfs om ons DANKBAAR en BLIJ te maken van die hele GROTE COURGETTES heeft doen groeien ? Als ik er naar kijk moet ik weer lachen... want ik ontdek dat een leven met GOD veel PLEZIER geeft !


Veel mensen beweren dat je GROTE, DIKKE COURGETTES niet meer kunt eten. Niets is minder waar, je snijdt gewoon de ZAADLIJSTEN eruit, en het probleem is opgelost. De ZADEN kun je drogen en zo heb je voor het volgend seizoen weer nieuw ZAAD. Het VRUCHTVLEES van zo'n GROTE COURGETTE is qua smaak niet anders dan die van een KLEINE COURGETTE. Zo... en nu is het tijd om ROMIGE COURGETTE-SOEP te gaan koken. Mmm... proeven jullie het al ?

 EEN FIJN WEEKEND ALLEMAAL !

LIEFS, Suus en Marcel