zondag 29 juli 2012

Kleintjes worden GROOT...


Bij deze een verslagje van onze KUIKENS. Weten jullie het nog, ze zijn hier op ons erf op 4 Juni uit het EI gekropen. Zo schattig, en een groeispurt dat ze vanaf dat moment hebben doorgemaakt ! Inmiddels is MOEDERKIP ZWARTJE al weer een poosje terug bij haar soortgenoten en redden de KLEINTJES zich prima alleen. Nou ja... "KLEINTJES" Want onze "KLEINTJES" zijn behoorlijk GROOT geworden.

Wij stellen ze graag aan jullie voor... Onderaan in de collage zien jullie op de eerste en de vierde foto onze KEES ! KEESSIE is een HAANTJE. Een hele lieve tamme aanhankelijke BABYHAAN wel te verstaan. Dit schattige beestje werd als tweede geboren en sprong er vrijwel direct uit vanwege zijn lieve karaktertje. Als je er voor gaat zitten springt hij soms zelfs op schoot. Eenmaal op schoot kun je hem lekker aaien en kriebelen onder zijn buikje. Dan zit hij zichtbaar te genieten en gaat dan soms zelfs slapen ! Nu zijn wij er nog niet helemaal uit of KEESSIE mag blijven. Snotter snotter... de afspraak was dat HAANTJES het veld zouden moeten ruimen en de eventuele HENNETJES zouden mogen blijven. Maar na onze KEESSIE te hebben leren kennen wordt dit toch wel moeilijk, ERG MOEILIJK !
                              

Het was van oorsprong zelfs de bedoeling dat het hele stel naar een vriend van de buurman zou gaan. Wij zouden de eieren slechts uit laten broeden door ons KIPPETJE ZWARTJE voor vriend KEES. Maar toen wij die kleine frummeltjes eenmaal hadden gezien was daar geen sprake meer van. Vriend KEES is dus vernoemd. Hij heeft vervolgens ons kippetje ANNIKA (lease-kip, hi hi...) meegenomen en heeft haar bij hem thuis inmiddels een nieuw nestje uit laten broeden. Binnenkort komt onze ANNIKA weer THUIS van haar avontuur bij KEES. 


Op foto de onderste foto's in de collage zien jullie UKKIE, dit is het enige VROUWTJE van het hele stel. Zij kroop als laatste uit het ei en is een bijzonder tenger van postuur. Maar wel bereslim en snel als water. Helaas is zij niet zo aanhankelijk als onze KEESSIE. Toch eet ze uit je hand en loopt je achterna, ze is best lief hoor !

En als laatste is daar onze TEUN (zie bovenaan). Dit HAANTJE is wat groot van formaat en de dikste van het hele stel. Het is altijd lachen met TEUN want TEUN is een beetje stijfjes en niet zo heel slim. Hij houdt vooral van lekker eten, dat doet hij dan ook veel.

Als de avond valt kruipt het hele spul in een hoekje en mag UKKIE tussen KEESSIE en TEUN in slapen. Lekker warm onder de vleugels van de heren. Soms is UKKIE zelfs niet meer te zien, zo schattig ! Hoe dit verder afloopt ? De tijd zal het leren. We zullen op een dag afscheid moeten nemen, maar van wie en wanneer ? Voorlopig mogen ze hier van een onbezorgde jeugd genieten, en wij genieten heerlijk mee van dit kleine inmiddels GROOT GEWORDEN spulletje.


LIEVE GROETEN, Suus en Marcel