zaterdag 25 augustus 2012

Ons Duitse avondtuur in de notendop, DEEL 1, ons KLEINE HUISJE...

We zijn heerlijk op VAKANTIE geweest in het Duitse SAUERLAND, en o wat is het daar WONDERSCHOON ! Of jullie het geloven of niet... wij hebben ons KLEINE GRONINGSE HUISJE een poosje ingeruild voor een ander KLEIN HUISJE ! Zo gezegd zo gedaan, en vierden wij VAKANTIE in een snoezig mini VAKWERKHUISJE aan een lieflijk karrenspoor-pad gelegen in een GROENE WEIDE. Kort samengevat: EEN DROOMSTEK !

Omringd door HEUVELS, BERGEN, BOSSEN, GROENE WEIDEN EN AKKERS met gewas maakten dat je ging geloven dat de bewoonde wereld hier werkelijk was gestopt. En het was eigenlijk ook best een beetje het geval. Achter ons KLEINE HUISJE was het gehuchtje BONACKER gelegen, en ook de grote AUTHENTIEKE BOERDERIJ van de eigenaar. Het plaatsje zelf telde slechts enkele BOERDERIJEN, en wel hele mooie BOERDERIJEN met enorme BOERENERVEN. De levensstijl in BONACKER kwam op ons genoeglijk en gezapig over, het was er heerlijk rustig daar aan die doodlopende weg midden in het dal. En een STILTE... uiteraard hoorde je wel wat, zoals het keffen van het kleine jachthondje, het loeien van de koeien en het kraaien van het kleine dwerghaantje. Maar dit soort geluiden maakten dat wij ons hier juist THUIS voelden. Jullie begrijpen het al... het was GENIETEN geblazen !

Eigenlijk hoefden wij het ERF niet eens af, er was zoveel te beleven, zoveel te zien aan mooie dingen. En iedere dag eindigde met een OVERWELDIGENDE ZONSONDERGANG vanaf ons terrasje. Deze GOUDEN GLOED ging langzaam over in een immens donkere lucht met heel veel STERREN ! Lichtvervuiling is hier nog niet aan de orde, het dorp kent tot op de dag van vandaag geen straatverlichting. De HEUVELS en BERGEN die wij vanaf ons terras mochten aanschouwen kenden slechts paden die alleen door de BOER en zijn TREKKER werden bereden (en uhhh... door ons werden bewandeld), dus ook daar was geen verlichting te bespeuren. Zo ver het oog kon rijken was al het land eigendom van onze BOER. Deze vriendelijke bescheiden BOER werkte iedere dag keihard, het was een PUUR MENS met heel veel hart voor zijn dieren. Ook was hij heel DANKBAAR EN BLIJ dat hij juist hier op deze plek BOER mocht zijn, is dat niet bijzonder in deze roerige tijden waar iedereen rond raast op zoek naar geluk ?  

Geniet je met ons mee ? Want er volgt nog meer hoor...LIEFS, Suus en Marcel