maandag 27 augustus 2012

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 4, KLEINE KALFJES KNUFFELEN...  
  
 
  
 Dat ons VAKANTIESTEKJE was overladen met heel veel KOEIEN is jullie nu vast wel duidelijk. En het leuke was dat naast al die GROTE KOEIEN er ook tal van KLEINE KALFJES waren. Een aantal van hen stonden op de heuvel naast de BOERDERIJ in van die kleine witte plastic hokjes met daarvoor een kleine buitenruimte. Vanuit ons KLEINE HUISJE konden wij deze hokjes zo zien staan. Zodoende genoten wij dagelijks van dit uitzicht, er staken namelijk steeds van die SNOEZIGE SNOETJES uit deze witte hokjes.

Uiteraard konden wij daar niet voorbij lopen zonder deze schatten even heerlijk te KNUFFELEN. En er waren exemplaren bij die dat erg konden waarderen. Het is dat het niet tot de mogelijkheden behoorde, maar er was een KALFJE bij... Deze lieverd hadden wij zo wel achter in de auto willen laden. Ze had me daar een stel prachtige DONKERE DROOMOGEN, een ROZE SNUITJE en ze was echt verzot op KNUFFELEN !

Ook hadden deze kleine wezentjes allemaal KLEINE STREEKJES. Zo was het de grootste uitdaging om UIT TE BREKEN. Want de vrijheid lokte... al waren deze KLEINE STREEKJES niet altijd zonder gevaar. Regelmatig zaten er pootjes klem, of was het kopje weer door een te smalle spijl gestoken. In de grote KOEIENSTAL waren ook een aantal houten hokken getimmerd waarin kleine KALFJES stonden. Op een mooie zomeravond zagen wij plots een klein zwart met wit gevlekt beestje met vier pootjes van de grond zo de stal uitspringen de wijde wereld in. En huppelen dat het KALFJE deed, ze was zo blij dat ze eindelijk die felbegeerde vrijheid kreeg. Jullie begrijpen dit was van zeer korte duur. Toch was het een geweldig lollig gezicht dat dartelende beestje op het grote BOERENERF.

Gelukkig hebben we THUIS schatten van KIPPEN die ook best GEKNUFFELD willen worden ! Dat maakt het dan weer een beetje goed...

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel