maandag 27 augustus 2012

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 5, FIKKIE STOKEN...
Wat een heerlijkheid, achter ons KLEINE DUITSE VAKWERKHUISJE met zicht op die o zo mooie heuvels en bergen was een heuse VUURPLAATS. Het betrof een ronde metalen plaat inclusief stang met braadrooster om daar heerlijk vlees op te BRADEN. In een oude schuur op het erf lag een gigantische berg met HOUT die wij mochten gebruiken, dus de toevoer van brandstof was geen probleem.

Als het VUUR eenmaal brandde genoten wij eerst van een kostelijk maal en na het eten konden we nog nagenieten van een mooi KAMPVUUR. Langzaam aan werd je omsloten door een DIEPE DUISTERNIS en een overweldigende STERRENHEMEL. Het STOKEN van een VUURTJE was ook wel nodig, want bij het vallen van de avond werd het in het dal best fris.

Om ons heen krioelde het in de avond trouwens van de VLEERMUIZEN. De boer had aan zijn schuur zelfs een speciaal VLEERMUIZEN-HOKJE opgehangen. Daar zag je ze dan ook met grote snelheid in en uit gaan. Ook hoorden we soms een UIL roepen, zo bijzonder ! Al had het arme UILTJE wel een schor keeltje, maar toch leuk dat hij zich aan ons liet horen. We moesten er zo om lachen !

Inmiddels genieten we weer bij de GRONINGSE BARBECUE, en dat is natuurlijk ook fijn!


LIEVE GROETEN, Suus en Marcel