woensdag 1 augustus 2012

PLUKKEN maar...


Dit prachtige BOEKET komt uit de eigen tuin, is het niet schitterend ? Al die vrolijke KLEUREN bij elkaar maken dat je er steeds weer naar moet kijken. En ja... het is maar voor heel even... maar dan plukken we gewoon weer een nieuw BOSJE ! Dat is het heerlijke van de ZOMER, tal van mooie BLOEMEN die hun schoonheid aan ons laten zien. En het leuke is dat ieder zelf geplukt BOEKETJE weer anders uitpakt, het is maar net wat er voor handen is.

Wat ook meespeelt is dat iedere BLOEM op zichzelf weer anders is. Geen BLOEM is hetzelfde. Toch valt het op dat gekweekte bloemen uit de winkel vaak allemaal even dik, even recht en gelijk van kleur zijn. Je ziet er nooit eens een "KNEUSJE" tussen zitten. Of een BLOEM die afwijkt van vorm of kleur. Maar wat ons betreft mogen die ook gerust hier op de keukentafel staan hoor ! Zeker wat kleur betreft, hoe bonter hoe leuker. En wat ook altijd weer leuk uitpakt is om een blad van de RABARBER of POMPOEN toe te voegen aan een BOEKET. Het frisse groen en de bijzondere vorm van deze bladeren geven net dat beetje EXTRA.

Helaas zijn de ROZEN nu bijna uitgebloeid, dus moeten we het verder doen met de DAHLIA'S en COSMEA - BLOEMEN. Die zijn namelijk niet in BLOEI te stoppen, zij BLOEIEN dapper voort totdat de ZOMER eindigt. Maar daar denken we nog even niet aan hoor ! We willen eerst nog heel veel GENIETEN, en vooral VEEL PLUKKEN !

LIEFS, Suus en Marcel