maandag 10 september 2012

BIJZONDER UITSTAPJE...

Als CADEAU kregen wij van onze (schoon-)ouders / (schoon-)zus een bezoekje aan het VEENPARK te BARGER COMPASCUUM in DRENTHE. Jullie begrijpen dit beloofde een LEUKE DAG te worden. Zodoende gingen we AFGELOPEN ZATERDAG met veel VOORPRET op pad.

Dit park omvat in de notendop HOE de wereld er VROEGER uitzag in en rondom het NOORDEN VAN NEDERLAND. De focus lag, zoals de naam al verklapt, op het Drentse VEENGEBIED. Maar de GRONINGSE BUREN worden in dit park ook zeker NIET buiten beeld gelaten.

Een compleet DORP met een REIS DOOR DE TIJD geven je werkelijk het gevoel dat je een kijkje neemt IN HET VERLEDEN. Als je wil kan je vervoerd worden met een heuse ouderwetse TREIN gestookt op TURF. Of wat dacht je van een BOOTTOCHT op een oude TREKSCHUIT door het kanaal langs schattige authentieke huisjes. Zelfs de GRONINGSE KLEINE ARBEIDERSWONINGEN zijn niet vergeten. Wij voelden ons hier direct THUIS.

Keukentjes vol met
EMAILLEN POTTEN EN PANNEN deden ons glimlachen en overal doken die snoezige op HOUT en TURF gestookte FORNUIZEN weer op. We hadden een geweldige leuke dag, want is er iets leuker om in al die KLEINE HUISJES rond te mogen neuzen, bijna alles aan te mogen raken en inspiratie VOOR THUIS op te doen. Want echt niet alles van VROEGER is HOPELOOS UIT DE TIJD en VERSTOFT. 

Heel veel mooie spullen of ouderwetse werkwijzen zijn ook in deze tijd prima toe te passen. Maar ja... het is voor de liefhebbers ! Wij hebben in ieder geval ons hart heerlijk opgehaald !
  
Een oude man liet ons zien hoe DE BAKKER vroeger het brood BUITEN bakte in een grote stenen BAKOVEN. "Een beetje NATTE VINGERWERK hoor..." mompelde het aardige mannetje. En jullie komen uit het Hoge Noorden, het Groninger land... "UHHH... JA ZEKER !" Wat een compliment ten aanzien van onze INBURGERING, men verslijt ons NU voor NOORDELINGEN in plaats van WESTERLINGEN. Hi hi... het was met recht EEN BIJZONDER UITSTAPJE !
HEEL VEEL DANK AAN ONZE (SCHOON-)OUDERS en (SCHOON-)ZUS voor dit ALLES !   LIEFS SUUS en MARCEL