donderdag 6 september 2012

Een kijkje in ons KASJE achter ons KLEINE HUISJE...


En HOE staat het momenteel in onze KAS met de OOGST ? Vol trots en DANKBAARHEID laten wij jullie graag even mee kijken. Momenteel is ons GLAZEN HUISJE vol met...

OVAALVORMIGE SOEPTOMATEN, deze zijn in het geheel NIET zuur van smaak en zijn minder waterig dan menig ander soort. Zodoende geven deze TOMATEN een heerlijke zachte smaak als je ze verwerkt in een saus of soep. En zien jullie die dikkeVLEESTOMATEN ? Zijn het geen pracht exemplaren ? Ze dragen de mooie naam MARMANDE. Ze zijn behoorlijk zacht van schil en zoet van smaak door het hoge suikergehalte dat deze tomaat rijk is. Gewoon lekker om zo in te happen, net als dat je bij een appel zou doen. Maar ook heerlijk in een salade verwerkt.
Vergeet ook de GELE PEER-TOMAATJES niet, ze zijn zeer geschikt als gezond tussendoortje. Hun kleine formaat maakt dat je ze als snoep zo in de mond steekt.

Dan hebben we nog CAYENNE PEPERS, deze pittige tantes zijn niet voor de poes. Daarom uiterst geschikt om tot SAMBAL te verwerken.Ook hebben we een aantal soorten PAPRIKA'S, zoals de Roemeense PUNT-PAPRIKA. Maar ook een gewone algemene soort. De Roemeense paprika rijpt van roomgeel naar rood af. De gewone soorten rijpen af van frisgroen naar rood of geel.
Om de boel wat op te fleuren en eventuele ongenode gasten te weren groeien en bloeien er ook AFRIKAANTJES in onze kas. Deze bloemetjes zijn zelf uit zaad opgekweekt. Ze hebben het erg naar hun zin in de warme kas.

Voor ons KASJE staan de ZINNIA'S en ZONNEBLOEMEN te pronken. Ze genieten van hun beschutte plekje pal op het zuiden.Toch is de AFTAKELING in volle gang, je merkt dat de planten slechter worden en toe gaan werken naar het einde. Vooral planten met veel vruchten hebben het zwaar om alles tot een goed einde te kunnen volbrengen. Dus vertroetelen wij de hele boel daar waar wij kunnen om nog zoveel mogelijk te kunnen oogsten.


Zo... dat was een kijkje in ons KASJE achter ons KLEINE HUISJE... 

Wij wensen iedereen ALVAST een heel PRETTIG WEEKEND !
LIEFS, Suus en Marcel