zondag 9 september 2012

Een MAALTJE SLA oogsten...

Wandel gerust eventjes met ons mee naar ons "SLABED" en geniet van al het moois dat momenteel nog te zien is. Zien jullie trouwens middenin het "SLABED" de rij met ZONNEBLOEMEN aan het GROTE REK ? Ze staan echt onvermoeibaar te BLOEIEN met hun vrolijke GELE GEZICHTJES. Eerst stonden daar onze PEULVRUCHTEN, na de laatst geoogste CAPUCIJNERS, DOPERWTEN en PEULTJES zijn deze vervangen door toen nog hele kleine GROENE PLANTJES. WONDERLIJK hoe deze kleine GROENE PLANTJES zijn uitgegroeid tot zoiets GROOTS !

Wat ook heel leuk is, die
GROTE ZONNEBLOEMEN zijn REUZE AANTREKKELIJK voor een heleboel VLIEGENDE PASSANTEN. We hebben hier al zoveel prachtige ZOEMERS gezien dat we de moed hebben opgegeven om ze allemaal bij naam te willen identificeren. Sommigen zijn zo overladen met GEEL STUIFMEEL dat ze zichtbaar ZWAAR BELADEN onze GELE VRIENDEN verlaten.

We hebben momenteel veel variëteiten aan SLA in de moestuin staan. Zoals: Lollo rossa, bruine Australische sla, groene Eikenbladsla, roodbruine Eikenbladsla en Romeinse minikropsla. De laatst genoemde is een stevige BINDSLA die tussen zachte Kropsla en IJsbergsla inzit. Het kropje ontstaat razend snel en is heerlijk stevig. Maar is weer niet zo compact als de wel bekende IJsbergsla, die overigens een eeuwigheid duurt voordat je hem op je bord hebt.

Inmiddels hebben wij een
MAALTJE SLA bij elkaar geknipt. Nog even snel wassen en ons MAALTJE is klaar voor consumptie !
LIEVE GROETEN, SUUS EN MARCEL