maandag 17 september 2012

GEZELLIGE LOGEE in ons KLEINE HUISJE...


Wat hebben we een HEERLIJK WEEKEND achter de rug. Wij mochten namelijk dit WEEKEND met veel genoegen JAN ontvangen in ons kleine huisje. En wat hebben we het leuk gehad !

JAN verraste ons met een prachtige kleurige bos BLOEMEN, met daarin de favorieten: DAHLIA'S & ZONNEBLOEMEN ! Ook kregen wij twee zakjes met MOERBEIEN en een pakje overheerlijke VERS GEBAKKEN KOEKJES van de BAKKER. Veel te gek natuurlijk, maar wel heel lief.

En wat de MOERBEIEN betreft, die zijn helemaal uitzonderlijk ! JAN vertelde het er ons nog speciaal bij dat de MOERBEIBOOM in de BIJBEL al wordt genoemd. Lees maar...

GELOOF ALS EEN MOSTERDZAAD
 LUCAS 17 vers 5 & 6

Toen zeiden de apostelen tegen de Heer: "Geef ons meer geloof !" De Heer zei: "Als jullie geloof hadden als een mosterdzaadje, zouden jullie tegen de MOERBEIBOOM zeggen: "Trek je wortels uit de grond en plant jezelf in de zee !" En hij zou jullie gehoorzamen.
We zullen dit krachtige stukje uit de BIJBEL overdenken als wij de MOERBEIEN oppeuzelen !

Na gezellig babbelen en lekker eten hebben wij JAN zaterdagmiddag het noordoosten van Groningen laten zien. We hebben een schitterende tocht afgelegd en hier daar de benen gestrekt. We toerden langs grote boerderijen uit de tijden van weleer en door piep kleine gehuchtjes als HONGERIGE WOLF en KOSTVERLOREN.

JAN
was helemaal gevallen voor HONGERIGE WOLF, hi hi... en daar moesten natuurlijk foto's worden gemaakt. JAN is net als wij dol op foto's maken. We hebben veel plezier gehad met ons drieën.

In de avond werd het FORNUIS opgestookt, want de zomeravonden zijn lang zo warm niet meer. Bij het KNAPPERENDE HOUTVUUR
hebben we goede gesprekken gehad.
Gezellig hoor zo ouderwets keuvelen, en de tijd die vloog.

De volgende morgen hebben wij gezamenlijk een fijne KERKDIENST mogen beleven in onze kerk, DE EVANGELISCHE GEMEENTE IMMANUEL. Het was een hele bijzondere dienst, we hebben daar een goede tijd gehad. DANKBAAR en BLIJ mogen wij terug kijken op een HEERLIJK WEEKEND ! Wij hopen VAN HARTE dat jullie allemaal ook zo hebben genoten !

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel

PS. LIEVE JAN, wij hebben genoten, nog heel veel DANK voor je BEZOEK !