vrijdag 21 september 2012

Scheemder boeren DRUK met de BIETEN...Aan het einde van onze straat is het een DRUKTE VAN BELANG. Bulderende trekkers, brullende machines, het gegons en gepiep van kiepwagens en het denderende geraas van bergen BIETEN die worden gestort aan de rand van de AKKER. Ja...de  Scheemder boeren hebben het DRUK met de BIETEN.

En dat vinden wij nu juist zo leuk, dit is het moment dat die knotsen van BIETEN uit de grond worden gehaald. Machinaal wel te verstaan, ze worden direct ontdaan van hun loof en belanden vervolgens op een gigantische berg. Dan begint het wachten op de SUIKERFABRIEK, de BIETEN liggen klaar OP AFROEP zoals ze dat noemen. Wanneer er GROEN LICHT gegeven wordt verdwijnen de bergen en blijft de AKKER verlaten achter.

Wij vinden het een GEZELLIGE DRUKTE en leven lekker mee met de BOEREN hier uit de buurt. Dus bij het vallen van de avond maakten we de afgelopen dagen maar al te graag een wandelingetje richting de AKKER om van dit SPEKTAKEL te genieten. Het enige onderbuikgevoel dat deze actie bij ons oproept is dat de ZOMER VOORBIJ IS ! SNIF... want het gaat nog best een poos duren hoor voordat hier weer GROENE SPRIETJES staan...
 

Een FIJN WEEKEND allemaal !
LIEFS, Suus en Marcel