dinsdag 9 oktober 2012

APPLE-TIME...


Ook de BOOMGAARD van onze buurman begint aardig LEEG te raken. Al was het dit jaar niet zo'n heel best APPELSEIZOEN, althans hier in Scheemda. Afgelopen Februari werden we hier plots nog overvallen door hevige vrieskou. De BOOMGAARD van onze lieve buurman stond net heel overmoedig in de knop. Jullie begrijpen... toen is meer dan helft ter plekke bevroren en afgevallen.

En na de vorst kwamen de EKSTERS... die hadden het dit jaar ook meer dan anders op zijn BOOMGAARD voorzien. Ze gebruikten zijn APPELBOOMPJES om trots bovenin de top uit te zien NAAR andere soortgenoten, maar ook zeker om te vechten MET diezelfde soortgenoten. Ook werden de fruitbomen ingericht als gymlokaal, als volleerde acrobaten slingerden de EKSTERS in het rond. Maar de boompjes deden ook dienst als poetsstation om de verenkleedjes eens lekker op te knappen, luid te schetteren en te schreeuwen en uiteraard om de zojuist ontstane BABY-APPELTJES van hun steel af te trekken. Van tijd tot tijd regende het appeltjes in de BOOMGAARD van de buurman. In het begin probeerden wij ze luid klappend te verjagen, maar die kleine schobbejakken lachten ons achter de rug natuurlijk vierkant uit en gingen onverstoord verder met het vieren van hun kleine leventje. Maar wat zijn wij BLIJ met die paar dappere APPELS die dit hele avontuur hebben overleefd.

Onze buurman heeft de dikste en mooiste APPELS geplukt en de takken die moeilijk bereikbaar zijn maar gelaten voor wat het is. Deze APPELS vallen nu vanzelf uit de BOOM, en veelal ook in onze tuin. De buurman vindt het leuk als wij daar iets van maken, hij geniet daar lekker van mee. Want wat zijn die schattige RODE APPELTJES toch leuk en lekker ! En als ze OP zijn begint het lange wachten op nieuwe BLOESEMKNOPPEN ! Maar uhhh, slik... dat gaat vast nog wel even duren...

LIEFS, SUUS & MARCEL