maandag 15 oktober 2012

DRUIVENOOGST 2012


Dit jaar hebben we een behoorlijke schaal vol met KLEINE ZOETE DRUIFJES uit de eigen tuin ! Wat een FEEST ! Wij waren bang dat onze DRUIVEN dit jaar heel zuur zouden zijn, maar niets is minder waar ! Ze zijn heerlijk ZOET van smaak. Het enige nadeel is dat ze door hun kleine formaat wat weinig vruchtvlees hebben en daardoor lijkt het of er heel veel PITTEN inzitten.

Toch is dit euvel voor ons geen probleem. Er is namelijk bijzonder smakelijke vers geperste DRUIVENSAP van gemaakt. Tijdens dit proces zijn de PITTEN er netjes uitgezeefd. Normaal gesproken geven wij niet om een DRUIVENPITJE, maar deze hoeveelheid was ons toch ook wel ietwat te gortig.

Nu is het plan gerezen om van een deel van de DRUIVENSAP nog iets anders te maken, of wellicht komen de DRUIVENBLADEREN nog wel aan bod. Jullie horen er nog van hoor ! We zitten nog even op dit plan te SPINNEN. O ja, over SPINNEN gesproken... zijn er bij jullie ook zo heel veel SPINNEN te bespeuren ? Het is hier rondom ons kleine GRONINGSE HUISJE echt volop HERFST, dat wil zeggen HEUL VEUL SPINNEN !

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel