maandag 1 oktober 2012

Een KIJKJE terug in de voorgaande WEEK...


En of er in die STILLE-BLOG-VERHUIS-WEEK zich een hoop heeft afgespeeld... Zo hadden wij het vorige WEEKEND en afgelopen WEEK allemaal FAMILIE over de vloer. Marcels ouders en zus kwamen ons in het WEEKEND bezoeken. Het bezoek was zelfs nog een beetje een verlaat verjaardagsbezoek. Vervolgens kreeg ik (Suzanne) een heel BIJZONDER CADEAU van de ganse schoonfamilie. Namelijk een heuse NAAIMACHINE. En laat ik nu al jaren een NAAIMACHINE op mijn verlanglijstje hebben. Dus bij deze nogmaals mijn GROTE DANK aan een ieder die hieraan heeft bijgedragen. Heel LIEF dat jullie mij zo wilden verrassen.

Vervolgens kwamen mijn ouders (Suzanne) om ons te vergezellen en te helpen met een lastige klus. De METALEN GARAGEDEUR moest namelijk worden verwijderd en daarvoor in de plaats zouden RUSTIEKE HOUTEN STALDEUREN komen. Het was een GROOT WERK om dit alles voor elkaar te krijgen. Maar het eindresultaat is prachtig ! Deze DEUREN stralen VROEGER TIJDEN uit en passen veel beter bij het huis dan de metalen deur uit de jaren 70. Nu moet er nog een kwast met verf op gezet worden, hopelijk laat het HERFSTWEER het toe om deze deuren voor de winter nog in de verf te krijgen. En om al dit moois  DANKBAAR te vieren is er daarna een ENGELSE WORTELTJESTAART gebakken. En LEKKER dat deze TAART was...

Voor de LIEFHEBBERS volgt hier het RECEPT van ENGELSE WORTELTJESTAART:

VOOR DE CAKE...
-2 koffiekopjes PATENTBLOEM (GEEN mokken maar kleine koffiekopjes)  
-1 koffiekopje DONKERBRUINE BASTERDSUIKER
-1 koffiekopje OLIE
-2 koffiekopjes geraspte RAUWE WORTEL
-1 koffiekopje GEMALEN WALNOOT / of ongezouten gemalen cashewnoten
-1 koffiekopje FIJN gesneden stukjes ANANAS
-4 EIEREN (large)
-1 theelepel ZOUT
-3 theelepels BAKPOEDER
-2 theelepels KANEEL
-1 theelepel GEMBERPOEDER
-springvorm
-bakpapier

VOOR DE VULLING...
-1 bakje Philadelphia ROOMKAAS naturel (200 gram), GEEN LIGHT nemen !
-2 koffiekopjes POEDERSUIKER
-1 koffiekopje ANANAS in stukjes gesneden
-2 theelepels VANILLE ESSENCE (flesje bijvoorbeeld dr. Oetker)
-1 koffiekopje gesmolten ROOMBOTER

Verwarm een elektrische oven met boven/onderwarmte voor op 180 graden Celsius.
Bekleed de springvorm met bakpapier / leg het er als een bakje in.
Meng bloem, bruine suiker, ei, olie, bakpoeder en zout door elkaar met een mixer.
Meng vervolgens hier met de hand kaneel, gemberpoeder, geraspte rauwe wortel en gemalen noten doorheen.
Doe het mengsel in de springvorm.
Bak deze 40 minuten en dek daarna met aluminiumfolie de bovenkant van de vorm af.
Bak vervolgens de cake af in 20 tot 30 minuten.
(prik met een satéprikker of de cake gaar is, als deze nat / kleverig uit de cake komt verleng de baktijd steeds met 10 minuten)
Laat de cake even staan en verwijder voorzichtig de springvorm / ring.
Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen.
Pak een groot mes en snijd de taart in twee helften (horizontaal)
Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar met de hand.
Smeer de helft van de vulling op het onderste deel van de cake.
Plaats de andere helft van de cake daar bovenop.
Smeer de rest van de vulling op de bovenkant van de cake.

Maar er was meer dan een LEKKERE TAART... een LEKKEND DAK bijvoorbeeld. Dit probleem is inmiddels OOK aangepakt en hopelijk verholpen. Toch is het goed mogelijk dat deze LEKKAGE te maken heeft met een vreemde die WIND in combinatie met HOOSBUIEN zo af en toe dit soort ellende veroorzaakt. Voor alle duidelijkheid, tijdens van die HERFSTACHTIGE STORTBUIEN hebben we een paar keer enorme WATERSCHADE in het toilet gehad. Echt emmers met water liepen langs de muren (het leek wel een fontein) en kwamen uit het plafond zetten. Maar wij kijken BLIJ vooruit, dit alles ligt gelukkig weer achter ons.

WIJ ZIEN UIT NAAR EEN MOOIE NIEUWE WEEK, jullie ook ?
WEES  RIJK GEZEGEND !
LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel