donderdag 11 oktober 2012

Houten Staldeuren...


Bij deze een KIEKJE van onze HOUTEN STALDEUREN, eigenhandig door onze vader/schoonvader gemaakt. Is het geen kunstwerk geworden ?  We vertelden het jullie laatst al dat ze "IN WORDING" waren. Inmiddels staan de DEUREN in de grondverf en kunnen ze de winter IN en hopelijk DOORKOMEN. Volgend jaar lakken wij deze DEUREN pas af, onze ervaring met HOOGGLANS- VERF aanbrengen in de HERFST is namelijk barslecht. Te koud, te nat, ochtenddauw en avondmist, het komt je altijd weer plotsklaps overvallen. Jullie begrijpen dit zijn de gebruikelijke HERFST-PERIKELEN waar wij het momenteel mee moeten stellen. En dit betekend voor ons dus: NIET AFLAKKEN !

Voorgaande jaren waren wij wel zo eigenwijs om toch in de HERFST te willen LAKKEN. Het resultaat was er dan ook naar. Dikke vouwen, kreukels, bellen en blazen maakten ons geverfde hout tot een ware tragedie. Vervolgens werd dit rampzalige verfwerk er tijdens de eerste mooie voorjaarsdagen weer afgeschuurd en kon het hele circus weer opnieuw beginnen.  

Volgend voorjaar hopen wij bij leven en welzijn een start te maken om de SCHUUR verder op te gaan knappen. Maar voor nu loopt het buitenwerkseizoen ten einde en is het GENIETEN om eigenaar en eigenares te zijn van zulke mooie STALDEUREN. De gehele sfeer op het plaatsje achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE is veel LANDELIJKER geworden. BEDANKT LIEVE PA voor al je arbeid, wij zijn er heel blij mee !

Een hartelijke HERFSTGROET, Suus en Marcel