zondag 21 oktober 2012

OM WEG TE GOOIEN...En daar stonden ze dan... Drie vuilniszakken VOL met MINI- APPELS. Onze buurman heeft aan het einde van zijn APPELSEIZOEN altijd nog een troef achter de hand: "ZIJN ELSTAR-APPELBOOM". Deze APPELS zijn pas klaar wanneer de rest al lang en breed is opgegeten of vergaan. Als de rest van de bomen KAAL en LEEG zijn, heeft DE ELSTAR-BOOM nog volop frisse en fruitige APPELS hangen. Maar ze waren dit jaar wel wat aan de kleine kant !

Zodoende heeft de buurman alleen de DIKKE APPELS in zijn schuur opgeborgen en de afgekeurde rommel in vuilniszakken gedaan OM WEG TE GOOIEN. Aangezien zijn groene afvalcontainer vol zat zaten ze er NOG NET NIET in. Totdat wij die vuilniszakken in de smiezen kregen...

Jullie begrijpen toen stonden er dus drie vuilniszakken vol met MINI-ELSTAR-APPELS op ons erf. Het waren echter niet alleen APPELS maar er zaten ook nog heel veel blaadjes en takjes aan. Dus kon het grote uitzoekwerk beginnen. Na het SORTEREN zijn de APPELS goed SCHOON GEWASSEN, door midden GESNEDEN en vervolgens in onze SAPMACHINE gestopt. Na het PERSEN moest de zojuist verkregen SAP nog door een NETELDOEK worden gegoten. Zo haalde je er nog heel wat troebele NEERSLAG uit. Toch blijft deze APPELSAP enige neerslag houden, voor ons is dat niet erg. Het hoort nu eenmaal bij VERS GEPERSTE BIO-APPELSAP !

En wat denken jullie wat het heeft opgeleverd ? Juist ja... ruim 16 liter VERS GEPERSTE APPELSAP ! Het heeft alleen wel twee volle middagen gekost om tot dit resultaat te komen. Maar het was DE TIJD meer dan waard zullen we maar zeggen. De buurman kreeg uiteraard een paar flessen om zijn AFVAL eens te proeven. Hij was diep onder de indruk en enige schaamte overviel hem zichtbaar. Dat hebben we natuurlijk snel weggewuifd, hij wist echt niet wat hij met dat kleine fruit moest doen. En geen mens te vinden die het wilde hebben. Maar wij WEL hoor ! Wij hebben enkele flessen SAP in de koelkast gestopt om de komende dagen op te drinken. De overige liters zijn GEWECKT voor de komende WINTERMAANDEN.

En toen werd het WEEKEND,
het FABRIEKJE werd gesloten.
FIJNE ZONDAG allemaal !
LIEFS, Suzanne en Marcel