zondag 4 november 2012

GROTE VERRASSING...


Zo tussen de hevige HERFSTBUIEN door maakten wij dit WEEKEND een schitterende zonnige NATUURWANDELING bij DE PUNT VAN REIDE. Dat is hier: Kaart
En raadt eens wat voor een geweldige GROTE VERRASSING ons daar wachtte? Een schattig ZEEHONDJE, die echt contact met ons leek te zoeken.

Toen wij het beestje op een afstand zagen zwemmen begon ons hart sneller te kloppen. Wij konden onze ogen niet geloven. Dus wandelden wij snel de dijk af en hurkten op onze knieën neer bij het kleine zandstrandje wat zich daar tijdens eb lijkt te vormen. Tot onze grote verbazing ging het ZEEHONDJE niet weg, maar zwom af en aan tot zelfs vlak voor onze neus. Tijdens deze zwempartij deed het beestje zijn uiterste best om ons te vermaken. Zo draaide het dier razendsnel rondjes, ging onder water en kwam met een gigantische snelheid recht omhoog het water uit. Ook peddelde het lieve HONDJE het zandstrandje op om vervolgens weer in een sneltreinvaart terug het water in te duiken.

We hebben met volle teugen genoten, wat een belevenis ! Gelukkig zag het dier er GEZOND uit en ook de conditie van dit ZEEHONDJE was top. Anders zou het beestje nooit zo'n circusact op kunnen voeren. Wat een GROTE VERRASSING, vinden jullie niet !?

LIEFS, Suus en Marcel