maandag 26 november 2012

GUUR, MIST en STORM...We hebben het allemaal mogen BELEVEN dit WEEKEND: GUUR WEER, MIST EN STORM. Vooral de STORM was behoorlijk heftig. Want in onze tuin vlogen de BROCANTE POTJES en PANNEN je om de oren.

We durfden de KRIEL-KIPPETJES niet eens vrij buiten te laten rondscharrelen. Je zou het meemaken dat je die KLEINE PLUIZIGE BEESTJES ineens voor het raam langs zou zien suizen. HENKIE DE HAAN was toch al volledig over zijn toertjes, hij brulde constant om aan te geven dat er "GEVAAR" was. Normaal doet hij dit alleen als er een GROTE ZWARTE VOGEL of iets van dien aart voorbij vliegt.

Zelfs ons FORNUIS was op hol geslagen! De wind deed haar VLAMMENSPEL aanwakkeren tot ongekende hoogte en er waren  heel wat HUILENDE WOLFJES in de SCHOORSTEEN. Maar BINNEN was het BEHAAGLIJK en KNUS, hi hi... op de HUILENDE WOLFJES na. Dit geluid leek nogal op een LOEIENDE SIRENE die onbewust de adrenaline deed stijgen. Hum... en dat op DE RUSTDAG! Maar hoe leg je zoiets het zwijgen op? 

Toch blijft het WONDERLIJK dat de WIND dit soort capriolen uit kan halen. Het spel van DE NATUUR is niet te stoppen door invloed van de mens. Er is er slechts 1 die de STORM kan stillen...

Deze tijd vraagt om GEZELLIGHEID en WARMTE, maar ook om OVERGAVE en OVERLEVEN. Dit alles maakt ons DANKBAAR. Wij kunnen het gelukkig nog GEZELLIG en WARM maken. Daar waar ARMOEDE of OORLOG heerst is het een heel ander verhaal. Wij kunnen besluiten vol OVERGAVE het dan maar BINNEN BEHAAGLIJK en KNUS te maken. Veel mensen hebben deze keuze niet. Ze moeten noodgedwongen in de kou of temidden van geweld OVERLEVEN. En soms is het goed om op deze dagen aan hen te denken en voor hen te BIDDEN. "Heer wilt U op dit moment deze mensen helpen, wilt u hen ONDERDAK, VEILIGHEID, VOEDSEL en WARMTE geven!"

Efeziers 3 : 20 en 21
Aan HEM die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, aan HEM komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen.

Misschien heb je wel een WARM HUIS maar heerst er een andere STORM in je LEVEN, wij hopen VAN HARTE dat deze tekst je in deze NIEUWE WEEK mag bemoedigen.

Een HARTELIJKE GROET van ons beiden, Suzanne en Marcel