woensdag 28 november 2012

Onze KLEINE KEESSIE is een GROTE KEES geworden...Misschien kunnen jullie nog herinneren hoe SCHATTIG ons jonge HAANTJE KEESSIE was toen hij net uit het EI kroop. Hij mocht hier op ons erf HET LEVENSLICHT aanschouwen. En wij waren verkocht! KEESSIE was namelijk het meest GELE KUIKENTJE van het hele spul. Dat KEESSIE ook nog eens super lief bleek te zijn was natuurlijk een bonus. Maar daar is ook DIKKE TEUN, zijn broertje. En niet te vergeten onze UKKE PUKKIE, de enige DAME van het nest.

Al vanaf het begin wisten wij dat er op een gegeven moment een keuze gemaakt zou moeten worden. Deze keuze is inmiddels gemaakt. Afgelopen maandag is KEESSIE overgebracht naar zijn nieuwe THUIS. Voordat deze VERHUIZING plaats ging vinden is hij nog even mooi op de foto gegaan. Hij vond het prima, hij heeft altijd het volste vertrouwen in ons gehad. Snif...

Toch moest KEESSIE weg... NIET omdat wij dit zo graag wilden, en NIET omdat onze KEESSIE niet meer lief was. Maar twee HANEN in een hok is nu eenmaal niet een al te best idee. KEESSIE heeft inmiddels een nieuw huisje gevonden, en wel een paar dorpen verderop. Het is beter zo voor het beestje.

DIKKE TEUN en UKKE PUKKIE (zij was vanaf de eerste tel tot nu aan toe PIEP KLEIN) vormden namelijk in de loop der tijd een LIEFDEVOL KOPPELTJE, onafscheidelijk, een en al oog voor elkaar. Dus kon het niet anders dan dat KEESSIE het veld moest ruimen. Als het donker wordt duikt UKKE PUKKIE helemaal in de veren van DIKKE TEUN, dat deed ze nooit bij KEESSIE.

Lastig zijn zulke dingen... want eigenlijk was KEESSIE voor ons DE LIEFSTE. Hij sprong nog altijd graag op schoot en deed ons van tijd tot tijd schaterlachen. Als hij malle dingen deed doopten wij hem om tot MAFKEES. En van tijd tot tijd was het ook best een PANIEKVOGEL. Hoe dan ook... het was en is een bijzonder diertje.

Wij hopen van harte dat KEESSIE op zijn nieuwe stek een mooi leventje mag krijgen. Wij vrezen alleen dat het knuffelen en op schoot zitten er niet meer in zal zitten voor ons HAANTJE. Nu is de tijd aangebroken dan onze KLEINE KEESSIE zal moeten bewijzen dat hij een GROTE STERKE KEES is geworden...

LIEFS, Suus en Marcel