dinsdag 11 december 2012

BIO-nieuws...Nog altijd vinden wij het reuze interessant om BIOLOGISCH te ETEN. Al is het best een DURE AANGELEGENHEID als je alles van buitenaf moet inkopen. Indien het binnen ons bereik ligt willen wij proberen om zoveel mogelijk BIO te consumeren. Als het echt niet anders gaat maken wij er natuurlijk geen probleem van.

Het is leuk om deze uitdaging ieder jaar weer aan te gaan. Als je kijkt naar de GROTE PLUSPUNTEN van BIOLOGISCH ETEN is deze LEVENSSTIJL het extra werk meer dan waard. BIOLOGISCH VOEDSEL is beter voor onze gezondheid, maar ook dier en milieu varen er wel bij. Wat wil een mens nog meer ?

Wat BIOLOGISCHE GROENTEN betreft hebben wij geen enkel klagen, het hele jaar door zijn wij wat dat aangaande ZELFVOORZIENEND. Daar zijn we dan ook heel DANKBAAR voor. Nu we op het GRONINGSE PLATTELAND wonen kunnen wij al onze GROENTEN zelf verbouwen.

Op het gebied van FRUIT redden wij ons bijna drie kwart jaar. Van de vroege LENTE-FRAMBOZEN, de MIDZOMER-BESSEN (aalbessen en kruisbessen), onze ZOMERKONINKJES / AARDBEIEN, de DRUIVEN, de HERFST-FRAMBOZEN, de BRAMEN tot de APPELS en PEREN (van de buurman) aan toe genieten wij van al hun sappige SEIZOENSKWALITEITEN.

Gelukkig helpen onze KIPPETJES ons ook nog een handje. Iedere dag hebben we VERSE EIEREN ! Onze KIPPEN eten trouwens gedeeltelijk BIOLOGISCH. Als wij veel restjes hebben eten ze zelfs volledig mee met wat de pot schaft. Uiteraard staat er ook altijd een bak met bix voor ze klaar.  Als wij ze echter de keuze geven eten ze het liefst mee met onze kliekjes.

Qua VLEES proberen wij sowieso te MINDEREN. Verder  is het speuren geblazen, indien het voor ons BETAALBAAR is kopen wij BIOLOGISCH VLEES. Tot mijn grote verrassing heeft onze plaatselijke supermarkt (Aldi) ineens BIOLOGISCHE RUNDERGEHAKT in zijn assortiment opgenomen. Vandaar dat ik jullie dit NIEUWTJE even mee wil geven. Deze BIO-GEHAKT is goedkoop en lekker. Wij vinden het een prettig idee dat deze koeien een goed leven hebben gehad. Misschien hebben jullie (BIO-LIEFHEBBERS) OOK wat aan deze TIP !

LIEFS, Suus en Marcel