maandag 3 december 2012

De tijd van "ADVENT" is ingegaan...De PERIODE die vooraf gaat aan HET KERSTFEEST heeft zijn BEGIN alweer ingezet. Het is haast niet voor te stellen, gaat de tijd zo snel? Nog maar drie zondagen en het is KERSTFEEST. Gisteren hebben wij een EERSTE ADVENTSKAARS aangestoken. Als alle VIER de kaarsen branden wordt het KERSTFEEST. Het is een prachtige SYMBOLIEK om met zo'n kaars te VERWIJZEN naar JEZUS die in de Bijbel wordt beschreven als "HET LICHT VAN DE WERELD"   

Het is fijn om op deze manier toe te werken tot het moment van GEDENKEN en VIEREN. Dit VERHAAL is en blijft een WONDERLIJKE GEBEURTENIS. Het moment dat GOD Zijn LIEFDE uitstortte door Zijn enig geboren zoon vanuit de hoogste hemelen naar ons te sturen getuigd van zoveel LIEFDE.

Was het slechts een "gewoon verhaal" van meer dan 2000 jaar oud dan was deze GEBEURTENIS al lang en breed in het stof verdwenen. Toch is dit stukje geschiedenis is SPRINGLEVEND! Het was van belang voor GISTEREN, het is van belang voor VANDAAG en het zal voor altijd van belang zijn tot in de eeuwigheid aan toe. Dit VERHAAL is het meer dan waard om in te VERDIEPEN. En het is het meer dan waard om met een VERWACHTINGSVOL HART naar deze FEESTELIJKE HERDENKING en VIERING toe te leven.

Wij wensen jullie allemaal een RIJK GEZEGENDE ADVENTSTIJD toe!
Een hartelijke groet uit het GRONINGSE LAND, Suzanne en Marcel