donderdag 20 december 2012

De tijd VLIEGT...Wat gaat de tijd toch snel ! We kijken uit naar het KERSTFEEST maar bereiden ons ook voor op een NIEUW JAAR. Zo las ik (Suzanne) een paar dagen geleden een bijzondere uitspraak van OLIVER WENDELL HOLMES lees maar mee...

TAKE YOUR NEEDLE,
MY CHILD,
AND WORK AT YOUR PATTERN.
IT WIL COME OUT A ROSE BY AND BY.
LIFE IS LIKE THAT...
ONE STITCH AT A TIME,
TAKEN PATIENTLY
AND THE PATTERN WILL COME OUT ALL RIGHT LIKE THE EMBROIDERY.

Deze woorden vertelden mij op het moment dat ik ze voor het eerst las veel. Want in de maand DECEMBER kijken we niet alleen uit naar het KERSTFEEST maar begint het jaar 2012 ook af te ronden.  We leven in een tijd waarin zoveel gaande is. Het NIEUWE JAAR staat voor de deur. We moeten beslissingen nemen, we wachten op antwoorden, we moeten door beproevingen heen en soms wordt ons geduld zelfs stevig op de proef gesteld. Is het niet bijzonder dat zo'n OUDE UITSPRAAK het zo BEELDEND weet te verwoorden en er vriendelijk op aandringt "GEDULDIG" te zijn ?

Zie je het al voor je... dat ingewikkelde BORDUURWERK waar je nog maar een paar steekjes op hebt aangebracht. Het lijkt nog nergens op. En oh... wat zal het nog VEEL TIJD gaan kosten om tot een mooi geheel te komen. Steekje voor steekje ga je GEDULDIG verder. Soms moet je terug om de mislukte steekjes weer uit te halen, en soms prik je jezelf in al je ijver zomaar in je vinger.  Maar op een dag is het ingewikkelde BORDUURWERK opgebloeid tot een prachtig eindresultaat.    

Het BIJBELBOEK KOLOSSENZEN (hoofdstuk 1 vers 11) spreekt ook over "GEDULD"...

Terwijl u met alle kracht bekrachtigd wordt, overeenkomstig de sterkte van Zijn heerlijkheid,
om met blijdschap in alles te volharden en geduld te oefenen.

Voor NU is het uitzien naar HET KERSTFEEST... Soms lijkt het alsof alles rond deze dagen even kleurig, glinsterend en mooi moet zijn. Toch was het in de tijd dat HET KONINGSKIND werd geboren ook niet allemaal even rooskleurig. Jozef en Maria MOESTEN op reis omdat Keizer Augustus een grote volkstelling wilde houden. Deze reis werd niet gemaakt omdat het zo goed uitkwam op dat moment. En het wiegje van JEZUS was NIET bekleed met de duurste en mooiste stoffen. Dit KONINKLIJKE KINDJE werd in eenvoudige doeken gewikkeld en neergelegd in de VOEDERBAK van de dieren.

Ons verlangen is dat het komende KERSTFEEST jou heel persoonlijk mag bemoedigen. Dat het je op mag bouwen, in welke situatie jij je nu ook bevind. Dat je uit de blijde boodschap van het HET KONINGSKIND al je KRACHT mag putten om te VOLHARDEN met BLIJDSCHAP en GEDULDIG verder te gaan.

LIFE IS LIKE THAT...
ONE STITCH AT A TIME,
TAKEN PATIENTLY

LIEFS, Suzanne en Marcel