vrijdag 28 december 2012

GUACAMOLE...






























































Op dit moment moeten de winkels van hun KERSTINKOPEN af. Zo ook op de VERSAFDELING. Op dit soort momenten is het wel eens leuk om iets speciaals (wat je anders nooit zou kopen) voor weinig aan te schaffen. Zodoende gingen er twee mooie AVOCADO'S mee naar ons kleine huisje. Het schijnt heel gezond te zijn om deze VRUCHTEN te eten, ze zijn rijk aan VITAMINEN en MINERALEN.    

Eenmaal THUIS zijn de AVOCADO'S verwerkt tot een heerlijke AVOCADO-SAUS die men ook wel GUACAMOLE noemt. Dit is een LEKKERE PITTIGE MEXICAANSE SAUS die eigenlijk GROEN van kleur behoord te zijn. Omdat ik aan dit recept GELE TOMATENPUREE (uit de WECK) toevoegde en AVOCADO'S helaas zo snel verkleuren is de SAUS ietwat anders van kleur geworden. Toch is de smaak HEERLIJK !

Dit RECEPT is een beetje op gevoel gemaakt aangezien er in de KOOKBOEKEN allemaal bijzondere ingrediënten bij moesten die wij weer niet op voorraad hebben. Dus werd het recept aangepast en pakte als volgt uit:
twee gepelde AVOCADO'S, wat KORIANDER, een flinke schep TOMATENPUREE, een uitgeperste teen KNOFLOOK, een kleine UI, wat CITROENSAP, TURKSE SAMBAL en een snuf ZOUT  werden in de BLENDER  tot puree vermalen. Daarna werd er een smakelijk brood gebakken waar deze saus uitstekend bij past. Mmm... 

Wij GENIETEN maar al te graag van dit soort SPECIALE LEKKERNIJEN zo aan het einde van het jaar, jullie ook ?

Een HARTELIJKE GROET, Suus en Marcel