woensdag 12 december 2012

LICHTSLINGER in de DONKERE DAGEN...We hebben rondom de OUDE SPIEGEL een GEZELLIGE LICHTSLINGER gehangen. Het CONTRAST is trouwens best groot. Die OUDE SPIEGEL met verweerd GLAS en de nieuwe LICHTJES daaromheen gedrapeerd. Deze LICHTJES brengen een ZACHT SCHIJNSEL vanuit  hun KLEURIGE KAPJES rechtstreeks de kamer in. Mooi is dat... LICHT in de DONKERE DAGEN voor KERST. Niet dat zo'n SLINGER van LICHT nieuw is hoor...

Onze trouwe God en liefdevolle Vader schiep in een week tijd de hemel en aarde. Hij creëerde "HET DAGLICHT" Deze is onlosmakelijk verbonden met de DONKERE NACHT en met het ZACHTE SCHIJNSEL van de MAAN. En het ZACHTE SCHIJNSEL van de MAAN brengt ons weer bij de STERREN. Ze zijn als in een SLINGER door het UNIVERSUM geweven, ze vormen een compleet stelsel van TALLOZE TWINKELENDE HEMELLICHAMEN.  Hij die zo GROOT is, en wij zijn zo klein, heeft ons zelfs de ogen gegeven om een klein gedeelte van deze LICHTGEVENDE PLASMA'S te kunnen bewonderen. De rest ligt niet eens binnen ons bereik. Bewonder jij Zijn GROOTHEID hierin wel eens?

Deze LIEFDEVOLLE GOD stuurde ons vanuit Zijn hooggelegen hemelwoning Zijn GELIEFDE ZOON JEZUS. Hij wordt ook wel "HET LICHT VAN DE WERELD" en "DE BLINKENDE MORGENSTER" genoemd.  Het was en is het verlangen van Gods hart om ons leven te VERLICHTEN met Zijn GODDELIJK LICHT zodat we voor altijd met elkaar VERBONDEN kunnen zijn.

Tegelijk kijkend naar onze LICHTSLINGER om de OUDE SPIEGEL. Ze vormt een verbinding met het GROTE NETWERK en daarom geeft ze LICHT. Wie had dat kunnen denken dat deze LICHTSLINGER nog eens zo SYMBOLISCH en HELDER zou kunnen GETUIGEN van het GROTE NETWERK hierboven.    

Wat is er trouwens veel te zeggen over "LICHT"... Het is een mooi onderwerp om tijdens de ADVENTSTIJD in te VERDIEPEN. Maar het is OOK een mooi onderwerp om DANKBAAR te VERWONDEREN en te VERHEUGEN op dat wat komen gaat.

Een hartelijke ADVENTSGROET, Suus en Marcel