woensdag 29 februari 2012

I am in the GARDEN...Uhhh... dit is eigenlijk niet helemaal waar... ik was vandaag in de KAS, en dit GLAZEN KASJE staat weer in THE GARDEN ! Wat was het een heerlijke bezigheid om BOLLETJES te poten en zaadjes te zaaien in kweekbakjes. Lekker woelen met mijn handen in de AARDE en genieten van de VOGELTJES die al volop het voorjaar in hun kleine BOLLETJE hebben.

Een dappere LIJSTER vermaakte mij al jubelend met een prachtig concert op het dak van de schuur, en de KIPJES scharrelden gezellig om mij heen (zij bemesten de grond in de kas en spitten de aarde gratis voor ons om) Wat wil een mens nog meer ? Ik kwam tot het besef dat dit soort momenten in geen geld zijn uit te drukken.

Vandaag gingen zo'n beetje al Marcel zijn verjaardagcadeautjes door mijn handen. Hij heeft namelijk van zijn ouders, zus en collega's ontzettend leuke zakjes met ZAAD gekregen. Van onder andere ; tuinbonen, mini-komkommers, gele courgettes, Mexicaanse tulp-klaprozen enzovoort. Ook kreeg hij een stel prachtige BLADEN om heerlijk van te genieten, en WITTE DRUIFJES. Als dat niet leuk is ! Deze schattige BOLLETJES brachten Marcel zijn ouders mee vanuit het Westen. Al jaren stonden deze WITTE VOORJAARSBLOEIERS op ons verlanglijstje, en nu is deze wens in vervulling gegaan ! Momenteel staan ze nog in de KNOP, jullie begrijpen, wij kunnen haast niet wachten... En uhhh... toch leuk hé... dat manlief allemaal cadeautjes heeft gekregen die ik ook leuk vind ! Bij deze willen wij iedereen HARTELIJK BEDANKEN voor de mooie verrassingen !

LIEFS, Suus & Marcelmaandag 27 februari 2012

WITTE RANONKELS...Terwijl het VERJAARDAGS-FEESTJE van Marcel achter ons ligt genieten wij inmiddels in alle rust van een bosje smetteloos WITTE RANONKELS. En laten onze gedachten gaan over dat wat komen gaat; een smetteloos wit en onbeschreven NIEUW LEVENSJAAR is ingegaan.

Wij zijn DANKBAAR dat GOD een nieuw levensjaar heeft gegeven en zien uit naar de mooie en nieuwe dingen die geduldig liggen te wachten op het juiste moment. Nee... deze vooruitzichten maken ons NIET onzeker... Want gelukkig weet onze HEMELSE VADER al precies hoe het zal gaan. PSALM 139 verteld ons heel mooi hoe goed HIJ ons eigenlijk kent, is dat niet bijzonder ?

PSALM 139 vers 1 t/m 6 Nieuwe BijbelvertalingHEER, U kent mij,
U doorgrondt mij,
U weet het als ik zit of sta,
U doorziet van verre mijn gedachten.
Ga ik op weg of rust ik uit,
U merkt het op,
met al mijn wegen bent U vertrouwd.
Geen woord ligt op mijn tong,
of U, HEER, kent het ten volle.
U omsluit mij, van achter en van voren,
U legt Uw hand op mij.
Wonderlijk zoals U mij kent,
het gaat mijn begrip te boven.


Wij wensen jullie allemaal een fijne NIEUWE WEEK toe ! En weet dat... HIJ JE ALTIJD ZIET EN JE ZO GOED KENT, NOG BETER ZELFS DAN DAT JIJ JEZELF DENK TE KENNEN !

LIEFS, Suus & Marcel


vrijdag 24 februari 2012

Het OVERLOOPJE in VERDER stadium...


Inmiddels is ons OVERLOOPJE in een VERDER stadium gekomen. Aangezien de Cv-ketel nog niet is weggewerkt achter een daarvoor op maat ontworpen scherm en het traphek inclusief de trap nog in de grondverf staan zien jullie slechts een stukje van de OVERLOOP. Maar wij laten jullie natuurlijk graag even meekijken. Inmiddels staat verder alles in de kit, plamuur en verf. Wat was het een heerlijk klusje om dit oude, scheve, vol met kieren, vergeten OVERLOOPJE op te fleuren. Voorheen was het meer een HOK, alleen geschikt om vluchtig te passeren. Nu is het een gezellig KAMERTJE geworden. 

In het trapgat hangt aan de blauwgrijs geschilderde muur een KASTJE. Dit KASTJE is ooit van Marcel zijn opa en oma geweest. Toen wij het kregen heb ik eerlijk gevraagd of ik het mocht verven... En dat mocht, het kastje was namelijk BRUIN en had niet echt de BROCANTE-LOOK die wij zo graag zien. Na heel wat uurtjes kwasten en een stukje behang aan de binnenkant geplakt te hebben is het kleine kastje klaar. Het is echt EEN SNOEPJE geworden !

Onder het kastje hangen allemaal oude rommeltjes van de zolder. De fotolijstjes zijn wit geschilderd, die dateren namelijk nog uit de tijd dat wij daar vakantiefoto's in hadden. Destijds hadden wij in het westen een speciale kamer met foto's van onze reizen. Toch is het leuk en een sport om oude spulletjes een nieuw leven te geven. Het lieve HARTJE is van onze Pa uit Lekkerkerk, altijd leuk HARTJES ! En de spiegel kreeg ik eens cadeau van mijn oud-collega's, na een metamorfose is ook deze geselecteerd om ons trapgat op te vrolijken.

Zo... wij gaan WEEKEND vieren, en ook een beetje VERJAARDAG vieren... Morgen komen Marcel zijn ouders en zus ons vergezellen. En Zondag hoopt mijn lieve man er een jaartje bij te krijgen. Wij vieren dit soort feestjes altijd in het KLEIN, dat heb je als je een KLEIN HUISJE hebt. Maar diep in ons hart vinden wij dat het aller fijnst. Zo heb je meer gelegenheid om elkaar eens te spreken. Wij zijn niet echt de mensen voor een overvolle VERJAARDAG. Wij hopen dat jullie een fijn WEEKEND mogen hebben !

Be blessed, Suus & Marcel 

woensdag 22 februari 2012

Weer AAN DE LEG...Heel zachtjes aan komen onze HENNETJES weer AAN DE LEG... Sommige dames leggen al weer een week of twee een enkel EITJE, maar ons kleine COCHIN-KIPJE Pluis heeft gisteren haar EERSTE EITJE van 2012 gelegd. Dat maakt ons natuurlijk BLIJ ! 

Ten eerste kunnen wij nu weer genieten van KAKELVERSE EIEREN en ten tweede weet je dat het VOORJAAR in de lucht hangt. Zo gaat dat bij vogels... ook de MUSJES rondom ons kleine Groningse huisje vliegen alweer in het rond met sprietjes hooi, stro, veertjes en takjes. Wij hopen dat ze ook dit jaar onze nestkastjes weer gaan bewonen. Het is zo gezellig die BABYMUSJES die de hele dag door tjilpen en kwetteren in zo'n klein hokje. En vergeet de eerste VLIEGLES niet... Dat is zo SCHATTIG om te zien...

Toch moeten we nog even doorbijten, de WINTER laat zich niet zo gemakkelijk weg sturen. Dus kijken we hoopvol naar die kleine KRIELEITJES en mogen we weten dat HET VOORJAAR er aan zit te komen ! Anika, Pipi, Witje, Henkie DE HAAN, Pluis, Truus en Zwartje zijn er in ieder geval KLAAR VOOR...


(en uhhh... ze zijn OOK wel een beetje klaar met DE WINTER, vooral onze Cochin-kipjes, hi hi... die hebben namelijk een ongelooflijke hekel aan sneeuw en ijs tussen de met veren bedekte teentjes...)


LIEFS, SUZANNE & MARCEL   


maandag 20 februari 2012

Een kijkje in onze OUDE KAST...Terwijl ik driftig aan het opruimen en schoonmaken ben in de OUDE KEUKENKAST bedacht ik mij dat het eigenlijk best eens leuk is om jullie een kijkje te laten nemen in onze OUDE KAST. Van oorsprong is het een LINNENKAST, maar bij ons komt hij prima van pas in de KEUKEN. Ten eerste om een hoop keukengerei en serviesgoed in op te bergen, en ten tweede om de televisie uit het zicht te houden. Poppetje gezien, kastje gaat dicht ! Wij vinden een televisie eigenlijk een onooglijk ding en zo is dit probleem mooi opgelost.

En zien jullie die prachtige glanzende ruitjes ? Het is helemaal genieten als er een straal zon op dat oude glas schijnt, vooral de geslepen zijkanten zijn dan schitterend mooi! De VROLIJKE KIP is een eierkoker, wat leuk een exemplaar hè ! Wij als GROOT KIPPENFAN hebben dit grappige machientje in 2009 op een Koninginnedag-markt gekocht.

Zo... dat was een kijkje in onze OUDE KAST... Wij wensen jullie allemaal een GEZEGENDE NIEUWE WEEK toe !


Een LIEVE GROET, Suzanne en Marcel
vrijdag 17 februari 2012

Gedachten van HOOP...Jeremia 29 : 11 Mijn plan met jullie staat vast, spreekt de Heer. IK heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk : IK zal je een hoopvolle toekomst geven.

Wat is dit een HOOPGEVENDE tekst... Want voor ELKE SITUATIE zijn deze woorden het JUISTE ANTWOORD. Vanmorgen mocht ik (Suus) op verjaardagsvisite hier in Scheemda, en o wat was dat leuk ! Ik heb samen met de jarige en andere genodigden mogen genieten van de GEZELLIGE SFEER in het al even LEUKE HUIS en de meest LEKKERE TAARTJES mogen oppeuzelen. Heerlijk... het was smullen geblazen. Ik kreeg zelfs een rondleiding door dit bijzondere huis. Ieder hoekje verraste mij met de meest grappige spulletjes. Ik heb veel OOOHHH... en AAAHHH... geroepen, dat zegt genoeg nietwaar...

Ook wordt er tijdens zo'n verjaardag heel wat af-gekeuveld, de vele woorden brachten mij bij onze Hemelse Vader. Want... Hij is het begin en het einde, Hij is het die leven geeft, en die leven neemt. Zo mochten wij vandaag blij zijn, omdat deze lieve vrouw er een NIEUW LEVENSJAAR bij heeft gekregen. En zo maken wij ons soms zorgen om DE TOEKOMST. Genoeg stof om een hele verjaardag mee te vullen. Eenmaal thuis gekomen kwamen mijn gedachten weer tot rust bij Hem, want... Hij wil ons een HOOPVOLLE TOEKOMST geven. In welke situatie je ook mag verkeren, Zijn RUST en  VREDE zijn EEUWIGDUREND en Zijn TROUW is ONWANKELBAAR.

Wij wensen jullie allemaal een FIJN WEEKEND ! Wij kruipen lekker rondom het snorrende fornuis, kan een WEEKEND heerlijker beginnen ?

Liefs, Suzanne en Marcelwoensdag 15 februari 2012

Geurige APPELPUNCH...Terwijl de zojuist gekookte APPELPUNCH nog staat na te dampen neem ik al typend even een slokje van dit heerlijke geurige WINTERDRANKJE. Buiten is de dooi ingezet, en er staat hier in de provincie Groningen een ijzig windje. Het voorjaar lijkt nog ver te zoeken...

Daarom heb ik een pan hartverwarmende APPELPUNCH gekookt. Zo houden we de moed er een beetje in, en tellen we de WINTER gezapig af. Dit overheerlijke drankje is namelijk niet alleen geschikt voor in KOEK-EN-SOPIE-TENTJES   langs de kant van de bevroren meren, sloten en ijsbanen. Het is ook uiterst geschikt om je lieve man mee te VERWELKOMEN als hij na een dag hard werken THUIS komt.

Voor wie zijn LIEF ook wil verrassen met WARME APPELPUNCH volgt hier het kinderlijk eenvoudige recept:

1 liter (biologische) appelsap
2 stokjes kaneel
2 anijssterretjes
2 kruidnagels

Doe de sap en de kruiden in een hoge pan, warm dit alles langzaam op.
Als de sap gaat stomen, let op "NIET KOKEN", zet het vuur dan laag.
Laat het sapje 15 minuten onder zacht verwarmen lekker kruidig worden.
Drink de APPELPUNCH warm.
Serveer de PUNCH in theekommen / mokken.
Garneer de PUNCH eventueel met enkele flinterdunne appelschijfjes en een kaneelstokje.

Een lieve groet uit WINTERS SCHEEMDA, Suzanne & Marcel