donderdag 30 augustus 2012

Eenmaal THUIS...

Eenmaal weer VEILIG THUIS gekomen begon het gewone leven al snel weer op te starten. Er lag namelijk een enorme BERG met WORTELS op ons te wachten. Tijdens onze VAKANTIE hebben ze precies dat beetje tijd waar genomen om lekker op te dikken. Zodoende moesten ze nu echt hoognodig uit de klei worden getrokken.
Omdat de temperaturen best hoog opliepen vulde Marcel het bad om lekker buiten in het zonnetje te dobberen in het verkoelende water en dan maar direct de WORTELS een flinke SCHROBBEURT te geven. Vervolgens werden ze ontdaan van kop en staart, geschrapt, in stukken gehad en geblancheerd. Het grootste gedeelte van de WORTELS is in weckpotten gestopt. Die prachtige warme ORANJE KLEUR zal ons in de koude winter doen terug denken aan die warme ZOMERSE DAGEN. Maar ook wel een klein beetje aan de enorme berg met werk die je hebt als je zo RIJK GEZEGEND wordt met ruim 15 kilo (schoon gemaakt en wel) WORTELS !

Natuurlijk hebben we OOK nog een paar uitstapjes gemaakt in de laatste VAKANTIEDAGEN. Daar zullen jullie zeker nog van horen !

VEEL LIEFS, Suus en Marcel
dinsdag 28 augustus 2012

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 7, ERE WIE ERE TOEKOMT !

Na zo'n MOOIE VAKANTIETIJD kun je alleen maar DANKBAAR zijn. Helaas is onze VAKANTIE wel voorbij gevlogen, maar gelukkig zijn er veel mooie herinneringen over die gekoesterd kunnen worden.

LUCAS 2 : 14a Ere zij God in de hoge !

Zoals jullie zien... zijn deze woorden niet alleen met
KERST van toepassing... Deze prachtige tekst stond in BONACKER op het HOOGSTE DEEL van het dorp te pronken. Mooi is dat, ERE WIE ERE TOEKOMT !
 
LIEVE GROETEN, Suus en Marcel 

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 6, NIEUW LEVEN...Wat een FEEST, er werden tijdens ons verblijf op de BOERDERIJ in Bonacker ook KALFJES GEBOREN ! Toen wij op een morgen in alle vroegte heerlijk zaten te genieten van ons ontbijt met vrolijke zojuist gemolken KOEIEN om ons heen werd daar ineens een KALFJE GEBOREN. Vlak voor onze neus, gewoon in de WEI. Een heleboel KOEIEN gingen luid LOEIEN van vreugde. Sommigen gingen zelfs HUPPELEN ! Stuk voor stuk kwamen alle dames even op KRAAMVISITE. Het KLEINE KALFJE werd door deze NIEUWSGIERIGE TANTES van boven tot onder gelikt, besnuffeld en geduwd om te stimuleren dat het kleintje op de wankele beentjes zou gaan staan.


Diezelfde dag werd er in de STAL ook nog een KALFJE GEBOREN. Het was die dag dus DUBBEL FEEST ! De BOERIN bakte om de FEESTVREUGDE te verhogen spontaan overheerlijke WAFELS. En bij die lekkere WAFELS werd door mij (Suus) natuurlijk VET-VERSE MELK gedronken, zo ZACHT en ROMIG van smaak. Als ik wilde kon ik dagelijks VERSE MELK halen, in zo'n kneuterig MELKBUSJE. Helaas is Marcel nog steeds allergisch voor KOEMELK. Wat geweldig dat wij dit alles mee mochten maken. Zeker zo'n GEBOORTE  is en blijft een GROOT WONDER, wij vinden het zo bijzonder dat wij zoiets moois van dichtbij mochten zien !

LIEFS, Suus en Marcel      


maandag 27 augustus 2012

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 5, FIKKIE STOKEN...
Wat een heerlijkheid, achter ons KLEINE DUITSE VAKWERKHUISJE met zicht op die o zo mooie heuvels en bergen was een heuse VUURPLAATS. Het betrof een ronde metalen plaat inclusief stang met braadrooster om daar heerlijk vlees op te BRADEN. In een oude schuur op het erf lag een gigantische berg met HOUT die wij mochten gebruiken, dus de toevoer van brandstof was geen probleem.

Als het VUUR eenmaal brandde genoten wij eerst van een kostelijk maal en na het eten konden we nog nagenieten van een mooi KAMPVUUR. Langzaam aan werd je omsloten door een DIEPE DUISTERNIS en een overweldigende STERRENHEMEL. Het STOKEN van een VUURTJE was ook wel nodig, want bij het vallen van de avond werd het in het dal best fris.

Om ons heen krioelde het in de avond trouwens van de VLEERMUIZEN. De boer had aan zijn schuur zelfs een speciaal VLEERMUIZEN-HOKJE opgehangen. Daar zag je ze dan ook met grote snelheid in en uit gaan. Ook hoorden we soms een UIL roepen, zo bijzonder ! Al had het arme UILTJE wel een schor keeltje, maar toch leuk dat hij zich aan ons liet horen. We moesten er zo om lachen !

Inmiddels genieten we weer bij de GRONINGSE BARBECUE, en dat is natuurlijk ook fijn!


LIEVE GROETEN, Suus en Marcel


 

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 4, KLEINE KALFJES KNUFFELEN...  
  
 
  
 Dat ons VAKANTIESTEKJE was overladen met heel veel KOEIEN is jullie nu vast wel duidelijk. En het leuke was dat naast al die GROTE KOEIEN er ook tal van KLEINE KALFJES waren. Een aantal van hen stonden op de heuvel naast de BOERDERIJ in van die kleine witte plastic hokjes met daarvoor een kleine buitenruimte. Vanuit ons KLEINE HUISJE konden wij deze hokjes zo zien staan. Zodoende genoten wij dagelijks van dit uitzicht, er staken namelijk steeds van die SNOEZIGE SNOETJES uit deze witte hokjes.

Uiteraard konden wij daar niet voorbij lopen zonder deze schatten even heerlijk te KNUFFELEN. En er waren exemplaren bij die dat erg konden waarderen. Het is dat het niet tot de mogelijkheden behoorde, maar er was een KALFJE bij... Deze lieverd hadden wij zo wel achter in de auto willen laden. Ze had me daar een stel prachtige DONKERE DROOMOGEN, een ROZE SNUITJE en ze was echt verzot op KNUFFELEN !

Ook hadden deze kleine wezentjes allemaal KLEINE STREEKJES. Zo was het de grootste uitdaging om UIT TE BREKEN. Want de vrijheid lokte... al waren deze KLEINE STREEKJES niet altijd zonder gevaar. Regelmatig zaten er pootjes klem, of was het kopje weer door een te smalle spijl gestoken. In de grote KOEIENSTAL waren ook een aantal houten hokken getimmerd waarin kleine KALFJES stonden. Op een mooie zomeravond zagen wij plots een klein zwart met wit gevlekt beestje met vier pootjes van de grond zo de stal uitspringen de wijde wereld in. En huppelen dat het KALFJE deed, ze was zo blij dat ze eindelijk die felbegeerde vrijheid kreeg. Jullie begrijpen dit was van zeer korte duur. Toch was het een geweldig lollig gezicht dat dartelende beestje op het grote BOERENERF.

Gelukkig hebben we THUIS schatten van KIPPEN die ook best GEKNUFFELD willen worden ! Dat maakt het dan weer een beetje goed...

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel

zondag 26 augustus 2012

Ons Duitse avontuur in de notendop, DEEL 3, AAN DE WANDEL...

"WANDELEN" hebben we hier zo heerlijk veel gedaan ! Eindeloos ver, ongestoord, zonder ook maar iemand tegen te komen. Alle GEUREN en KLEUREN opsnuiven en... proberen niet te VERDWALEN ! Nu scheelt het dat mijn lieve man een wandelend kompas zelve is. Ook had hij een klein beetje hulp van de telefoon die ons via een kaart kon vertellen waar we precies zaten. Dus kon ik mijn VERDWAAL-ZORGEN achter laten bovenop de BERGEN en in de donkere BOSSEN. Wel zo fijn als je ongestoord wil genieten van ZIJN OVERWELDIGENDE SCHEPPING ! Inmiddels is mijn lief de trotse bezitter van een GPS-systeem, dus voor de toekomst zitten we helemaal goed !Wat zo leuk was... hoe we ook WANDELDEN telkens zagen wij ons KLEINE HUISJE weer opduiken (zoek maar in de foto's) in de verte. Of hoorden we het TREKKERTJE van de BOER weer pruttelen. Alle sluipweggetjes van de BOER en smalle paadjes van links naar rechts en van boven naar onder hebben we doorkruist. Het was schitterend, echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

Vergezeld door heel veel ROOFVOGELS en hun kreten hoog in de lucht, prachtige VERGEZICHTEN, heerlijk geurende KRUIDEN en prachtig bloeiende BLOEMEN kwamen we ogen en oren tekort. Wij vonden het hier ook zo AFWISSELEND WANDELEN. Zo liep je in een VELD vol met MAIS, en zo sjokte je het donkere BOS door. Even later keek je uit over een groene WEIDE en weer wat later genoten wij van een uitgestrekt GERSTVELD met daartussen van die leuke KLAPROZEN.

En voor nu is het de opdracht om al dit moois op te slaan en nooit meer te vergeten. Want dat is de kunst... voor al wat Hij ons heeft gegeven, HEM DAARVOOR DANKBAAR TE ZIJN. En voor al wat Hij ons heeft laten zien, HEM DAARVOOR TE LOVEN EN TE PRIJZEN. Want ZIJN NAAM IS WONDERBAAR, NIEMAND IS AAN HEM GELIJK ! Het is de wondere wereld die ONZE HEMELSE VADER heeft gecreëerd en "AARDE" heeft genoemd. Wij hopen van harte dat jij hier net zo van mag genieten als wij dat doen !

LIEFS, Suus en Marcel