zaterdag 29 september 2012

Poeh... HET is wat allemaal...Voor je het weet zit je op een NIEUWE BLOG je EERSTE VERHAAL te verhalen. De hele VERHUIZING van onze WEBLOG heeft heel wat WERK gekost en we zijn nog steeds DRUK met alle voorgaande jaren over te zetten op DEZE BLOG. Stel nu dat je in onze HISTORIE  gaat bladeren (zie kolom rechts) dan kan het kloppen dat foto's nog niet op de juiste plaats staan en de tekst nog niet helemaal aansluit in de juiste volgorde. Jullie begrijpen... er zijn nog heel wat VERHUISDOZEN uit te pakken...

En verder zaten wij behoorlijk met ons hoofd IN DE BONEN. Zo zijn er de afgelopen weken heel wat BONEN door onze handen gegaan. Neem nu deze GELE VREEMDE SNIJBONEN, zijn het geen pracht exemplaren. Zacht en zoet van smaak en niet dat "AKELIGE-SCHEERMESJES-GEVOEL" achter in je keel. Ook hebben we heel veel GASTEN mogen verwelkomen in ONS KLEINE HUISJE. Inmiddels is de rust weder gekeerd en zullen we jullie zeker nog gaan vertellen wat er in die STILLE BLOGWEEK (week van de verhuizing) allemaal heeft plaats gevonden.

Een heel FIJN WEEKEND allemaal !
LIEVE GROETEN, Suus en Marcel


vrijdag 21 september 2012

Scheemder boeren DRUK met de BIETEN...Aan het einde van onze straat is het een DRUKTE VAN BELANG. Bulderende trekkers, brullende machines, het gegons en gepiep van kiepwagens en het denderende geraas van bergen BIETEN die worden gestort aan de rand van de AKKER. Ja...de  Scheemder boeren hebben het DRUK met de BIETEN.

En dat vinden wij nu juist zo leuk, dit is het moment dat die knotsen van BIETEN uit de grond worden gehaald. Machinaal wel te verstaan, ze worden direct ontdaan van hun loof en belanden vervolgens op een gigantische berg. Dan begint het wachten op de SUIKERFABRIEK, de BIETEN liggen klaar OP AFROEP zoals ze dat noemen. Wanneer er GROEN LICHT gegeven wordt verdwijnen de bergen en blijft de AKKER verlaten achter.

Wij vinden het een GEZELLIGE DRUKTE en leven lekker mee met de BOEREN hier uit de buurt. Dus bij het vallen van de avond maakten we de afgelopen dagen maar al te graag een wandelingetje richting de AKKER om van dit SPEKTAKEL te genieten. Het enige onderbuikgevoel dat deze actie bij ons oproept is dat de ZOMER VOORBIJ IS ! SNIF... want het gaat nog best een poos duren hoor voordat hier weer GROENE SPRIETJES staan...
 

Een FIJN WEEKEND allemaal !
LIEFS, Suus en Marcel

woensdag 19 september 2012

POMPOENEN & COURGETTES "BLESSING"...


Steeds halen wij weer een stel VRUCHTEN van het land van de buurman, zodoende wordt de moestuin daar al maar kaler en leger. Maar zeg nu zelf... vinden jullie onze POMPOENEN & COURGETTES niet GRAPPIG om te zien?
Een deel mag voor de sier blijven liggen maar het grootste gedeelte gaat "IN DE POT". Dus daarom nog even snel wat plaatjes schieten voordat het mes erin gaat.

Deze REUZEN van VRUCHTEN doen ons denken aan HET BELOOFDE LAND dat God zijn volk wilde schenken. In de BIJBEL wordt deze interessante geschiedenis verhaald in het boek NUMERI HOOFDSTUK 13. In het land vloeiende van MELK & HONING was alles overdadig en GROOT. Zo ook de VRUCHTEN, zelfs een DRUIVENTROS was zo GROOT en ZWAAR dat die op stokken met meerdere mannen gedragen moest worden. Hi hi... wij denken dat daar toen ook vast REUZEN-POMPOENEN waren... POMPOENEN zijn immers soms zo indrukwekkend van formaat, die passen helemaal in dit verhaal.

Fijn dat je even mee wilde GENIETEN van onze POMPOENEN & COURGETTES "BLESSING" Want zo zien wij dat... het is een ZEGEN (en een knipoogje...) van hierboven !


LIEFS, Suus en Marcel

maandag 17 september 2012

GEZELLIGE LOGEE in ons KLEINE HUISJE...


Wat hebben we een HEERLIJK WEEKEND achter de rug. Wij mochten namelijk dit WEEKEND met veel genoegen JAN ontvangen in ons kleine huisje. En wat hebben we het leuk gehad !

JAN verraste ons met een prachtige kleurige bos BLOEMEN, met daarin de favorieten: DAHLIA'S & ZONNEBLOEMEN ! Ook kregen wij twee zakjes met MOERBEIEN en een pakje overheerlijke VERS GEBAKKEN KOEKJES van de BAKKER. Veel te gek natuurlijk, maar wel heel lief.

En wat de MOERBEIEN betreft, die zijn helemaal uitzonderlijk ! JAN vertelde het er ons nog speciaal bij dat de MOERBEIBOOM in de BIJBEL al wordt genoemd. Lees maar...

GELOOF ALS EEN MOSTERDZAAD
 LUCAS 17 vers 5 & 6

Toen zeiden de apostelen tegen de Heer: "Geef ons meer geloof !" De Heer zei: "Als jullie geloof hadden als een mosterdzaadje, zouden jullie tegen de MOERBEIBOOM zeggen: "Trek je wortels uit de grond en plant jezelf in de zee !" En hij zou jullie gehoorzamen.
We zullen dit krachtige stukje uit de BIJBEL overdenken als wij de MOERBEIEN oppeuzelen !

Na gezellig babbelen en lekker eten hebben wij JAN zaterdagmiddag het noordoosten van Groningen laten zien. We hebben een schitterende tocht afgelegd en hier daar de benen gestrekt. We toerden langs grote boerderijen uit de tijden van weleer en door piep kleine gehuchtjes als HONGERIGE WOLF en KOSTVERLOREN.

JAN
was helemaal gevallen voor HONGERIGE WOLF, hi hi... en daar moesten natuurlijk foto's worden gemaakt. JAN is net als wij dol op foto's maken. We hebben veel plezier gehad met ons drieën.

In de avond werd het FORNUIS opgestookt, want de zomeravonden zijn lang zo warm niet meer. Bij het KNAPPERENDE HOUTVUUR
hebben we goede gesprekken gehad.
Gezellig hoor zo ouderwets keuvelen, en de tijd die vloog.

De volgende morgen hebben wij gezamenlijk een fijne KERKDIENST mogen beleven in onze kerk, DE EVANGELISCHE GEMEENTE IMMANUEL. Het was een hele bijzondere dienst, we hebben daar een goede tijd gehad. DANKBAAR en BLIJ mogen wij terug kijken op een HEERLIJK WEEKEND ! Wij hopen VAN HARTE dat jullie allemaal ook zo hebben genoten !

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel

PS. LIEVE JAN, wij hebben genoten, nog heel veel DANK voor je BEZOEK !


donderdag 13 september 2012

BOEKET van de week...


Voor het eerst sinds jaren hebben wij een stel bloeiende ARTISJOKKEN op de tuin staan. En ze zijn zo mooi ! Te mooi om op te eten... Dus gaan ze in plaatst van in DE PAN in een MOOIE KAN. Daar mogen ze onze keukentafel opsieren. Een vrolijke ZONNEBLOEM erbij en het BOEKET VAN DE WEEK is geboren.Hadden wij jullie trouwens al verteld van die zielige KOMKOMMERPLANT ? Op sterven na dood, bijna opgegeven, hebben wij hem op het land van de buurman in een grote speciekuip met gaatjes onderin de bodem gezet. Lekker beschut, uit de wind stond hij daar inmiddels alweer een paar weken te staan. Plots verschenen er GELE BLOEMPJES... en ineens hadden we 5 joekels van KOMKOMMERS ! Als dat niet WONDERLIJK is, zo zie je maar weer... GEEF NOOIT TE SNEL OP !

Zoals wij al eerder met jullie deelden hebben we momenteel ook van die prachtige GELE-PEER-TOMAATJES, dus mogen ze, om ze nooit meer te vergeten vandaag op de foto. Ja... het is MET VOLLE TEUGEN  GENIETEN van al wat ONZE HEMELSE VADER ons geeft. Al maakt het feit dat de ZOMER op haar laatste benen loopt ons niet zo heel blij. Zodoende werpen we maar weer snel een blik op het MOOIE BOEKET, nog heel even vasthouden hoor... die HEERLIJKE ZOMER...


LIEVE GROETEN, Suus en Marcel


maandag 10 september 2012

BIJZONDER UITSTAPJE...

Als CADEAU kregen wij van onze (schoon-)ouders / (schoon-)zus een bezoekje aan het VEENPARK te BARGER COMPASCUUM in DRENTHE. Jullie begrijpen dit beloofde een LEUKE DAG te worden. Zodoende gingen we AFGELOPEN ZATERDAG met veel VOORPRET op pad.

Dit park omvat in de notendop HOE de wereld er VROEGER uitzag in en rondom het NOORDEN VAN NEDERLAND. De focus lag, zoals de naam al verklapt, op het Drentse VEENGEBIED. Maar de GRONINGSE BUREN worden in dit park ook zeker NIET buiten beeld gelaten.

Een compleet DORP met een REIS DOOR DE TIJD geven je werkelijk het gevoel dat je een kijkje neemt IN HET VERLEDEN. Als je wil kan je vervoerd worden met een heuse ouderwetse TREIN gestookt op TURF. Of wat dacht je van een BOOTTOCHT op een oude TREKSCHUIT door het kanaal langs schattige authentieke huisjes. Zelfs de GRONINGSE KLEINE ARBEIDERSWONINGEN zijn niet vergeten. Wij voelden ons hier direct THUIS.

Keukentjes vol met
EMAILLEN POTTEN EN PANNEN deden ons glimlachen en overal doken die snoezige op HOUT en TURF gestookte FORNUIZEN weer op. We hadden een geweldige leuke dag, want is er iets leuker om in al die KLEINE HUISJES rond te mogen neuzen, bijna alles aan te mogen raken en inspiratie VOOR THUIS op te doen. Want echt niet alles van VROEGER is HOPELOOS UIT DE TIJD en VERSTOFT. 

Heel veel mooie spullen of ouderwetse werkwijzen zijn ook in deze tijd prima toe te passen. Maar ja... het is voor de liefhebbers ! Wij hebben in ieder geval ons hart heerlijk opgehaald !
  
Een oude man liet ons zien hoe DE BAKKER vroeger het brood BUITEN bakte in een grote stenen BAKOVEN. "Een beetje NATTE VINGERWERK hoor..." mompelde het aardige mannetje. En jullie komen uit het Hoge Noorden, het Groninger land... "UHHH... JA ZEKER !" Wat een compliment ten aanzien van onze INBURGERING, men verslijt ons NU voor NOORDELINGEN in plaats van WESTERLINGEN. Hi hi... het was met recht EEN BIJZONDER UITSTAPJE !
HEEL VEEL DANK AAN ONZE (SCHOON-)OUDERS en (SCHOON-)ZUS voor dit ALLES !   LIEFS SUUS en MARCEL