donderdag 24 januari 2013

Een KLIEKJE SUDDERVLEES...En wat doe je als je een KLIEKJE SUDDERVLEES over hebt van de vorige dag? Dan neme men het KOOKBOEK "KOKEN MET KARIN, ZONDER PAKJES & ZAKJES" van KARIN LUITEN en maakt men de "SHEPHERDS PIE" daaruit. Een HEERLIJKE KLIEKJESSCHOTEL om van al je RESTJES af te komen. Maar OOK DE MANIER om VLEESCONSUMPTIE TE  MINDEREN. Zonder in een OVENSCHOTEL verpakt te zijn hadden wij zeker gedacht dat dit KLIEKJE in hoeveelheid te weinig zou zijn. Maar nu merk je daar helemaal niets van! En toen werd het OOK nog ineens een BUDGET-TIP!  

En zo doet KARIN dat...

1/3 deel aardappelpuree, 1/3 deel vlees, 1/3 deel groente, een klein beetje tomatenpuree, wat verse kruiden (denk aan: tijm, rozemarijn, peterselie, bieslook / wat je maar voor handen hebt) en een handje geraspte kaas.

*Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
*Meng vlees, groente en verse kruiden door elkaar
*Maak dit vlees- / groente- / kruidenmengsel smeuïg met een beetje tomatenpuree
  (eventueel alles even tezamen verwarmen in een pan, dan gaat het mengen gemakkelijker)
*Doe dit mengsel in een licht ingevette ovenschaal
*Dek de schaal helemaal af met aardappelpuree
*Maak met een vork mooie kleine toefjes in de puree
*Bestrooi de schotel met een beetje geraspte kaas
*Zet de schotel in de oven
*Laat de schotel in 20-30 minuten door en door heet worden met een goudbruin korstje

(op de foto's moet de geraspte kaas nog over de aardappelpuree worden uitgestrooid, maar de TOEFJES zagen er zo mooi uit dat ik ze zo vast wilde leggen)

Zo'n OVERHEERLIJKE OUDERWETSE AARDAPPELPUREE beschrijft KARIN ook in haar BOEK. Daar heb je helemaal GEEN PAKJES & ZAKJES voor nodig. Denk aan ingrediënten als mosterd en nootmuskaat. Heel misschien kun je HAAR BOEK ook op je VERLANGLIJSTJE zetten, want er staan nog veel meer SMULRECEPTEN en HANDIGE TIPS in. Wij zullen verder geen recepten meer vanuit dit boek verhalen op deze weblog. Anders is het niet eerlijk en gaat dit ten koste van haar MOOIE BOEK. Koop hem gerust, dit BOEK is het geld meer dan waard!

Zo... wij zijn van DE KLIEKJES af, en dit keer zonder ZUUR GEZICHT. Hi Hi... mijn lieve man vraagt namelijk ALTIJD voordat hij naar zijn werk gaat WAT we die avond gaan eten. Dan kan hij zich daar al op gaan verheugen. Maar het KLIEKJESVOORUITZICHT was normaliter niet echt favoriet. Zoals je ziet... tijden veranderen, want wanneer eten we eigenlijk weer KLIEKJES?

LIEFS, SUUS & MARCEL