donderdag 10 januari 2013

En of er GEKOOKT wordt met KARIN...



KARIN kan TROTS op ons zijn, en of er hier wordt GEKOOKT naar haar VOORSCHRIFTEN! Een paar berichten terug vertelden wij jullie al over haar KOOKBOEK; "KOKEN MET KARIN ZONDER PAKJES & ZAKJES" En wij zijn TROTS op haar hoor, ze heeft WERKELIJK een GROOT KOOK- en SCHRIJFTALENT. Het is gewoon GENIETEN met KARIN! In ieder geval zijn de SMAAKPAPILLEN zeer content.

Bij deze een van de vele recepten:
OVERHEERLIJKE AARDAPPELGRATIN met CITROEN
 van KARIN LUITEN, en dat ZONDER PAKJES & ZAKJES natuurlijk!

NODIG:
1     kg    vastkokende AARDAPPELEN (het liefst GROTE)
250 ml   SLAGROOM (i.v.m allergie gebruiken wij lactosevrije slagroom)
250 ml   VOLLE MELK            
1      st    CITROEN (alleen de SCHIL)
5      x     takje TIJM
1 teen    KNOFLOOK (een GROTE)
ZOUT & versgemalen PEPER
1 klontje BOTER

-Warm de oven voor op 180 C / of stook je FORNUIS op tot ongeveer die temp.
-Schil de aardappels en snij in DUNNE PLAKJES (let op niet AFWASSEN)
-Meng de slagroom en melk in een schenkkan
-Ris de tijmblaadjes van de takjes
-Pers de teen knoflook uit
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp
-Meng al deze ingrediënten door de melkroom
-Vet een rechthoekige schaal (20 x 30 cm) in met wat zachte boter
-Verdeel een laag aardappelschijfjes over de bodem
-Bestrooi met wat zout en peper
-Herhaal dit tot de helft van de aardappelschijfjes over is 
-Giet er de helft van de melkroom over
-Ga verder met de aardappelschijfjes tot ze op zijn
-Giet de rest van de MELKROOM erover tot ze net niet helemaal onder staan
-Schuif de schaal voor een uur in het midden van de oven tot goudbruine kleur

Wij gaan zo meteen lekker SMULLEN van DE HELFT van dit RECEPT tezamen met mediterraan gekruide gehakt en zoete worteltjes. Zowel de aardappels als de wortels en tijm zijn uit onze EIGEN TUIN. Een leuk recept, maar net even wat anders dan gewone gekookte aardappels. Maar ook niet geheel onbelangrijk: "ZONDER PAKJES EN ZAKJES"!

Een hartelijke GROET, Suus & Marcel