zondag 6 januari 2013

Onder de INDRUK van een KLEURLOZE BUITENWERELD...


We hebben een ZACHTE WINTER en die brengt ons momenteel veel KLEURLOOS WEER. Je zal het vast wel herkennen, van die DONKERE GRIJZE NATTE DAGEN. Het klinkt misschien allemaal wat negatief, maar zo is het allerminst bedoelt !

Dit WEEKEND kwamen wij JUIST diep onder de INDRUK van dat KLEURLOZE BUITENLEVEN. De afwezigheid van KLEUR geeft zelfs een bepaalde RUST. Ach laten we toch GEDULDIG zijn, de NATUUR zit gewoon lekker midden in haar WINTERDUTJE. Straks als ze weer wakker mag worden zal ze ons verrassen met haar KLEURENPRACHT !

Zo maakten wij dit WEEKEND een PRACHTIGE WANDELING rondom het GEHUCHT TER WUPPING. Het was GENIETEN geblazen, we hebben echt zoveel moois gehoord en gezien. Een ORKEST van WINTERSE VOGELVRIENDEN deed ons zelfs geloven dat het VOORJAAR eraan zit te komen.

Uiteraard mag ik onze ROBIN niet vergeten te noemen ! Je weet wel zo'n klein pittig ROODBORSTJE die zichzelf meermalen van heel dichtbij liet zien. Er waren trouwens ook best veel groepjes met REEËN te spotten op de GRONINGSE VELDEN. Wij moeten altijd weer lachen om die schattige WITTE KONTJES. Zo KLEURLOOS als deze BEESTJES verder ook mogen zijn, zo helder schittert het WITTE ACHTERKANTJE te midden van al het GRAUWE EN GRIJZE. Het zijn net REFLECTOREN, hi hi...

In het struikgewas was er ook van alles te aanschouwen, de verdroogde ZURING wiegde zachtjes op de wind. En een enkele DORRE BRAAM hing eenzaam te hangen. Een OUD BOERTJE stortte zijn verrotte POMPOENEN op DE MESTHOOP op het land, en een dikke BUIZERD scheerde vlak langs ons op zoek naar LEKKERS. Tja... dat heb je als je ZIJN BUURTSUPER binnendringt. Even verderop landde het dier gracieus op een paaltje om goed overzicht te hebben.

We hopen VAN HARTE dat jullie ook kunnen GENIETEN van ZIJN WONDERBAARLIJKE SCHEPPING !

Een HARTELIJKE GROET, Suus en Marcel