woensdag 16 januari 2013

TIJM-KIPPEN...


Of was het nu KIP MET TIJM ? Enfin... gisterenmiddag hadden onze KIPPEN plots het waanzinnige idee om IN DE ZINKEN TEIL met TIJM te duiken. En de overbekende slogan luidt zoals altijd: "Dat doen ze anders nooit" Ze vonden het kennelijk nodig om deze zo geliefde STRUIK een broodnodige snoeibeurt te geven en smikkelden menig groen TIJMSCHEUTJE lekker op.

En dat tijdens een KOUDE WINTERDAG, onze arme TIJM probeert momenteel met man en macht te OVERWINTEREN. Normaal gesproken hadden wij de ZINKEN TEIL met dit MEDITERRANE KRUID allang de schuur in getakeld. Maar aangezien de teil een ietwat zwakke bodem heeft moet hij samen met de dappere TIJM de WINTERSE KOU buiten trotseren.

Dus rende het VROUWTJE al klappend en boos gebarend menig maal naar buiten om de scharrelende KIPPETJES en de DIKKE HAAN te verjagen. Toch waren DE TANTES niet echt onder de indruk. Zelfs MENEER DE HAAN die met een half dichtgeknepen oogje de boel relaxt in de gaten hield zag geen enkele reden om eventueel in te grijpen.

We hopen VAN HARTE dat die ARME TIJM niet teveel schade heeft opgelopen en de WINTER mag overleven ! Want uhhh... het vrouwtje is namelijk erg gesteld op TIJM, en soms verschijnt er hier zelfs GEBRADEN KIP met TIJM op tafel ! Hum... laat ze maar oppassen, misschien dat deze angstaanjagende woorden onze gevederde vrienden in het vervolg kunnen bedwingen en de TIJM met rust te laten...  

LIEFS, Suus en Marcel