maandag 25 februari 2013

KIPPENFLAT...Vol trots laten wij jullie vandaag zien: "ONZE KIPPENFLAT" Wij houden namelijk twee toompjes met KIPPEN. Twee verschillende rassen wel te verstaan; Wyandotte- en Cochien-krielen. Ondanks vele pogingen zijn deze dames en heren  niet samen te voegen tot een groep. Nee... ze vinden elkaar niet lief. De twee heren maken er een levenswerk van om elkaar het leven dusdanig zuur te maken dat wij hebben besloten deze strijdbijl maar te begraven en het feit te accepteren.

Dus heeft manlief een heuse KIPPENFLAT in elkaar getimmerd. Knap van hem !  Dat wil zeggen twee ruime HOKKEN bovenop elkaar. Zodat onze gevederde vrienden en vriendinnen een vredig en gescheiden KIPPENLEVENTJE eropna kunnen houden. En o wat zijn ze daar blij mee! Vooral onze jonge haan DIKKE TEUN is zeer content met zijn nieuwe huis. Hij wandelt de hele dag glunderend in en uit.

De HOKKEN zijn gemaakt van diverse soorten hout en materialen. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd te recyclen. Uiteraard hebben we ook wat hout moeten kopen. Toch leuk zo'n UNIEK BOUWWERK en helemaal op maat gemaakt.  Zoiets is niet te koop en het was voor ons de ideale oplossing om twee KIPPENHOKKEN samen te voegen  

HENKIE de haan en zijn dames bevinden zich bovenin het PENTHOUSE. Zij hebben daar het allermooiste uitzicht. Het enige wat we nog moeten maken is een soort van ladder / trap zodat ze zelf naar binnen en buiten kunnen wandelen. Dit plan zit nog in het vat...

Het afgelopen weekend hebben we de KIPPENFLAT ook laten zien aan onze familie. Zij kwamen ons namelijk bezoeken vanuit het Westen des lands. Ze verrasten ons met lieve gaven, waaronder schattige theemokjes met daarop een haantje afgebeeld. Het is net onze DIKKE TEUN! We zijn heel DANKBAAR voor hun komst en lieve gaven!

Allemaal een FIJNE WEEK toegewenst!
LIEFS, SUUS en MARCEL