vrijdag 15 februari 2013

KLEUREN en LICHT...Soms kunnen wij zo in de verwondering raken van KLEUREN, want... wat zijn ze eigenlijk mooi! Heb je wel eens nagedacht over de hoeveelheid KLEUREN die bestaan? De verschillende nuances, de hoeveelheid LICHT die erin zit. Ze vormen een bont palet van wel miljoenen in getal. En dan... kijken we trots omhoog! Want... dat heeft onze HEMELSE VADER allemaal bedacht. Is het geen wonder?

Toen er nog niets was, en Hij sprak, schiep Hij alles wat je ook maar zien kunt. Maar ook alles wat je niet kan zien. Er is nog zoveel meer dat buiten ons bereik ligt. Hij maakte scheiding tussen de wateren en Hij schiep het UITSPANSEL. Dat noemen we ook wel de HEMEL. Er kwam verschil tussen boven en onder. Daarna volgde er LICHT, ook zo'n groot wonder! En niet te vergeten kwam er JONG GROEN dat mocht ontspruiten. Er zal wat tijd overheen gegaan zijn maar na het ontspruiten kwam daar weer een zee van BLOEMEN, BLOESEMS en VRUCHTEN uit voort. Een explosie van KLEUREN en GEUREN, en wij... mogen daar tot op de dag van vandaag van genieten.

We zitten momenteel nog diep in de winter. En wat is het allemaal nog KLEURLOOS buiten. Tot je plots gaat beseffen dat diezelfde scheppingskracht van toen het nu ook weer waar zal gaan maken. Het JONGE GROEN zal weer gaan ontspruiten en daarna... zal er weer een explosie van KLEUREN zijn.

Met deze gedachte vliegen wij voor een klein momentje fijn weg van de koude winter. We wanen ons voor heel even in een heerlijk rozige droomomgeving met zoet geurende BLOEMEN. Met BLOEMKROONTJES in een duizendtal van KLEUREN. En de miljoenen KLEURNUANCES die de BLOEMBLAADJES  zullen krijgen zijn in dit verhaal zelfs nog niet eens meegeteld.

 Soms is het fijn als je tijdens dit soort winterse dagen dit plaatje even voor ogen mag houden. Want dan wordt je plots zo verheugd, het is de verwachting naar al die mooie KLEUREN en Zijn LICHT die daarover weer zal gaan schijnen. Maar ook de dankbaarheid die daaruit voort mag komen, want Hij is gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid dezelfde!

We hopen VAN HARTE dat we jou ook een sprankje van die VREUGDE mogen brengen op deze winterse dag!
Een heel FIJN WEEKEND allemaal!

LIEVE GROETEN, Suus & Marcel