vrijdag 1 maart 2013

PRUTTELEN maar...


Vandaag de dag hebben we overal een APPARAAT voor. En ja... dat is soms reuze handig! Vooral als er weinig tijd is. Toch zijn al die APPARATEN soms ook een last. Ze maken herrie, kosten energie, staan in de weg en gaan op den duur kapot. Vervolgens denk je dat je toch echt weer zo'n nieuw geval aan moet schaffen en moeder bakt pannenkoeken want het meel is zo duur... Al die techniek, het hoort allemaal bij de tijd waarin wij leven. Er zitten goede kanten aan, maar ook zeker minder goede.

Tot we hier in ons KLEINE GROINGSE HUISJE mochten ontdekken dat de ouderwetse PRUTTELKOFFIE zo lekker bleek te zijn. In het najaar, in de winter en het vroege voorjaar hebben wij het FORNUIS dagelijks branden. Op dat FORNUIS wordt water gekookt. Zodoende is het slechts een kleine moeite om dat kokende water op te gieten. Wij gieten dit water heel langzaam op de KOFFIE die in een losse filter zit die weer op een metalen KOFFIEPOTJE staat. Het KOFFIEPOTJE houden we warm op de hoek van de kachel. Zodat het niet blijft koken, maar goed warm blijft. En wisten jullie dat deze KOFFIE echt heerlijk is?

Echte KOFFIEKENNERS beweren dat door het water kokend op te gieten er meer geur en smaak vrijkomt. In de ons welbekende apparaten wordt het water niet kokend op de KOFFIE gegoten. Dus zijn we weer terug bij oma en de OUDE PRUTTELPOT. Uiteraard hebben we ons machientje nog hoor, maar zolang het FORNUIS brandt PRUTTELEN wij lekker verder!

Een LIEVE GROET en een FIJN WEEKEND allemaal!
Suus en Marcel
(Onze internet- en telefoonverbinding is momenteel meer uit de lucht dan daarin, gemiddeld een half uurtje per dag hebben we deze tot onze beschikking. Het kan zijn dat we daarom soms even wat langer op ons laten wachten. Ach... de techniek :-) van vandaag)