woensdag 20 maart 2013

Tijd voor een lekkere TAART...



Vandaag is er een LEKKERE TAART gebakken! Waarom? Omdat het een beetje FEEST is... Onze lieve vrienden Chieljan en Geertrude hebben namelijk dit weekend hun zo lang verwachtte en geliefde ADOPTIEKINDJE in de armen mogen sluiten. Wij kregen gisterenavond bericht dat ze veilig zijn aangekomen in Nigeria. Het KLEINE MEISJE is inmiddels bij hen. Wat een VREUGDE! PRIJS ZIJN GROTE NAAM!

Misschien willen jullie hen ook in gebed dragen dat ze veilig zullen zijn in dit verre land. En dat  heel de papierrompslomp voorspoedig zal verlopen.

CLAFOUTIS * FRANSE KERSENTAART *

BENODIGDHEDEN:
-1 pot met kersen (uitgelekt)
-300 ml houdbare slagroom (goedkope kleine pakjes van buiten het koelvak)
(je kan slagroom ook vervangen door volle melk)
-150 gram patentbloem
-3 eieren
-100 gram suiker
-2 eetlepels suiker
-een paar druppels vanille-essence (bijvoorbeeld van dr. Oetker)
-1 snuf zout
-poedersuiker

ZO GA JE TE WERK:
-Warm de oven voor op 200 graden Celsius
-Laat de kersen uit de pot goed uitlekken (evt. op keukenpapier leggen)
-Meng de kersen met 2 eetlepels suiker
-Meet 300 ml slagroom af en doe deze in een in een schone kom
-Klop 3 eieren los en meng door de slagroom
-Weeg 100 gram suiker af
-Weeg 150 gram bloem af
-Zeef de bloem en meng (met de hand) hier de 100 gram suiker doorheen
-Meng (met de hand) het mengsel van los geklopte eieren / room door het bloem / suikermengsel
-Als laatste voeg je de druppels vanille-essence en het zout toe
-Meng dit alles goed door elkaar (met de hand)
-Neem een ronde lage vorm (geen springvorm) en vet deze in met boter
-Doe de helft van het beslag in de ingevette vorm
-Bak deze in circa 10 minuten voor
-Doe vervolgens de kersen op de reeds gebakken bodem
-Overgiet de kersen met de rest van het beslag
-Laat de taart 30 minuten afbakken in de oven

Serveer de TAART lauwwarm. Bestrooi de TAART met poedersuiker. Een toefje lobbig geklopte slagroom erbij is een aanrader! En... SMULLEN MAAR, op dit lieve kleine meisje natuurlijk!  

LIEFS, Suzanne & Marcel