maandag 18 maart 2013

UITSTREKKEN naar HET LICHT...


Het is momenteel al weer aardig vol in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Het is hier BEZAAID met potjes en kleine kweekbakjes. Al heel wat ZADEN ontkiemen en aanschouwen het eerste levenslicht. Zo snel als een ZAADJE tot leven komt gaat hij de hoogste in, ten volle UITGESTREKT naar HET LICHT.  Op naar de hemel reikend vol van hoop en verwachting.

In het begin wat wankel en teer maar steeds sterker wordend komt er vertrouwen. Vol van kracht dikt het kleine wonder op en ontwikkelen er zich zijtakjes. Sommigen zijn zelfs gezegend met extra GRIJPARMPJES die zich als kleine cadeautjes ontvouwen, denk aan de erwten. Ze grijpen vast en hebben het doel goed voor ogen. Nooit meer loslaten, VASTHOUDEN tot het bittere eind.

Onze  DOPERWTEN, KAPUCIJNERS en PEULTJES  staan er trouwens al zo wonderlijk mooi bij. Overdag mogen ze buiten staan maar slapen doen ze nog altijd binnen. Voor nu is het wachten tot de kou ons zal gaan verlaten.

Niet alleen in de zichtbare natuurlijke wereld is  het UITSTREKKEN naar HET LICHT een waardevol principe. Zo werk het namelijk ook bij onze Hemelse Vader.  Als wij ons ten volle uitstrekken naar ZIJN LICHT vol van geloof en verwachting geeft Hij kracht om door te gaan. Mogen wij STERKER worden, GROEIEN en zelfs BLOEIEN. Maar alles op Zijn tijd en in het juiste seizoen.

Want soms gaan we door seizoenen heen die moeilijk zijn, is er van bloei in de verste verte niets zichtbaar. Ook dan mag je je uitstrekken. Met de handen opgeheven naar de Allerhoogste en Hem stevig VASTHOUDEN. Net als die kleine GRIJPARMPJES van de erwten, ze stekken zich volledig uit naar HET LICHT en houden vast. Als kerst op de taart verschijnen er dan ineens geheel onverwachts kleurige bloempjes die uitgroeien tot overheerlijke vruchten. De bloei is gekomen omdat de STEKJES voldoende LICHT en WARMTE hebben  ontvangen. Maar ook omdat  de STEKJES zich hebben uitgestrekt naar HET LICHT en hebben VASTGEHOUDEN.    

Soms is het zo fijn om in het KLEINE Zijn GROOTHEID te mogen ontdekken. En om gelijkenissen te zien in ons en Zijn wonderbaarlijke schepping.
Wij wensen jullie allemaal een FIJNE en  BEMOEDIGDE WEEK  toe!

LIEFS, Suzanne & Marcel