donderdag 14 maart 2013

Zegeltjes en meer...Nou lieve mensen... het is gelukt! Heel wat monteurs verder kwam er uiteindelijk na 17 dagen narigheid een uiterst vriendelijke en wijze man die ons INTERNET-PROBLEEM wist op te lossen. We zijn hem echt zo DANKBAAR!

De beste man belde zojuist nog even (privé) om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk is opgelost. Hij heeft echt alles in werking gezet om ons te helpen. Een bijzonder mens met het hart op de juiste plaats. Een man met passie voor zijn vak en bewogenheid voor de medemens. Wij waren namelijk beland in het wereldje medewerkers van telefooncentrales die je vriendelijk af blijven houden en je van het kastje naar de muur blijven sturen. Iedereen wees op den duur naar elkaar en wij werden maar niet geholpen.

Het meest droevige is dat deze MONTEUR vanaf vandaag is ontslagen bij KPN. De hele afdeling technische vakmensen word namelijk overgedragen naar een ander bedrijf. De beste man verliest daardoor zijn vaste baan, zijn specialiteit en zijn zekerheid. Hij begint weer onderaan de lijst net als 32 jaar geleden. En juist deze man was zo begripvol en vriendelijk naar ons toe. Dus langs deze weg HULDE voor deze MONTEUR!

Zien jullie de DOUWE EGBERTS koffiepot met filter staan? Leuk hè... na 12 jaar ZEGELTJES sparen (en daarbij zelfs nog ZEGELS van moeder en (oud)tante gekregen) was het potje eindelijk voor ons. Het is een reuze handig ding, want onze oude koffiefilter en pot wiebelt ietwat, deze staat als een huis. Dus kunnen we weer naar hartenlust koffie opgieten.

Maar er was MEER... zo hebben we de afgelopen week tot ons verdriet een vriend van de buurman verloren. Jullie wel bekend onder de naam KEES. Een lieve behulpzame GRONINGSE MAN die onze tuin- en kippenpassie vurig deelde. Menigmaal voorzag hij ons van raad en er werd zelfs een haantje naar hem vernoemd.

Weten jullie het nog... het afgelopen jaar hebben wij KUIKENTJES gekregen dankzij KEES. We mochten zijn EIEREN uitbroeden en dan zouden de KUIKENS weer terug naar hem gaan. Nu waren wij opslag verliefd op deze kleine frummeltjes dus kregen wij het hele spul cadeau van die LIEVE KEES. En zo zijn er nog wel 100 verhalen.

Vandaag hebben we afscheid genomen van deze man, met brok in de keel bewaren wij de dierbare herinneringen. Het was een bijzonder mens met een echte GRONINGSE HARTSLAG. Zijn hartelijkheid heeft er onder andere toe bijgedragen dat wij ons hier zo THUIS voelen in het GRONINGSE LAND. We zullen hem nooit vergeten!

Wat een verhaal... van de BIJZONDERE MONTEUR naar de ZEGELTJES. En van de ZEGELTJES naar het verlies van KEES. Wat kan het leven soms vol zitten met hoogten en diepten. Boven dit alles staat onze HEMELSE VADER, HIJ zorgt voor ons. DAT geeft RUST in je ziel en zekerheid in een wereld die alles behalve zeker is.

Een HARTELIJKE GROET van ons beiden & VEEL LIEFS!