zondag 21 april 2013

De LIEFDE van GOD...Deze indrukwekkende TITEL klonk ons vanmorgen helder en lieflijk in de oren. Ze mocht tijdens de SAMENKOMST in onze KERK (E.G. Immanuel * Winschoten*) de rode draad zijn die door de PREEK werd verweven. Mooi is dat... want als je werkelijk gaat ontdekken hoe groot Zijn LIEFDE is... schieten woorden tekort en raak je diep onder de indruk. Lees maar eens met ons mee in de BIJBEL, daar vindt je de kenmerken van ZIJN LIEFDE.

1 Korintiërs 13:4 t/m 8a  
De liefde is geduldig,
zij is vriendelijk,
de liefde is niet jaloers,
de liefde pronkt niet,
zij doet niet gewichtig,
zij handelt niet ongepast,
zij zoekt niet haar eigen belang,
zij wordt niet verbitterd,
zijn denkt geen kwaad,
zij verblijd zich niet over de ongerechtigheid,
maar verheugd zich over de waarheid,
zij bedekt alle dingen,
zij gelooft alle dingen,
zij hoopt alle dingen,
zij verdraagt alle dingen.
De liefde vergaat nooit.

En weet je wat het meest bijzonder is? Als jij je uitstrekt naar HEM wil HIJ je helpen om meer en meer op HEM te gaan lijken. Dan mogen deze bijzondere kenmerken ook verweven worden met jouw leven en als een rode draad er doorheen gaan lopen.

Na deze mooie PREEK ontdekten we dat het buiten prima wandelweer was geworden. Dus hebben wij een prachtige WANDELING gemaakt net over de grens. De wandeling voerde ons langs de rivier de EMS door groene weiden en steile dijkjes vol met grappige SCHAAPJES. Het was GENIETEN geblazen en een goed moment om deze woorden nog eens te overdenken. Genoeg stof om de nieuwe week weer op te starten :-)

Een RIJK GEZEGENDE WEEK allemaal!

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel