donderdag 18 april 2013

LAPJE GROND van de buurman...Vandaag nemen wij jullie even mee naar het LAPJE GROND van de buurman. Zoals velen van jullie wel weten tuinieren wij niet alleen achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Hier schuin tegenover achter onze overburen ligt een stuk land dat in bezit is van onze buurman. Een deel daarvan mogen wij gebruiken voor het grotere werk. Denk aan aardappels, bieten, pompoenen, stokbonen enz.

Maar zo ver is het nog lange niet, nog lange niet... :-) Het is hier nog vrij kaal, maar er is al wel een berg met werk verzet. Zo is het stuk grond met een handploeg (op diesel) in grove stukken gehakt. Het is een soort brommertje waar je achter moet lopen, en vooral moet bijsturen. Dit is een zwaar klusje omdat het hier best DIKKE KLEIGROND betreft. Na afloop heb je GROTE SPIERBALLEN, dat zeker!

Vervolgens is er een lading PAARDENMEST overheen gegaan. We hebben dit met kruiwagens vol in het midden gestort en daarna met een hark verspreid. Nu staat er met ditzelfde machientje nog een FREESBEURT op de agenda. Dan is het LAPJE GROND van de buurman er helemaal klaar voor!

Vorig jaar had de buurman nog een ploeg en een frees die hij achter zijn trekker kon monteren om deze klus te klaren. Maar deze grote ijzeren gevaartes heeft hij verkocht. Vandaar dat het nu op deze manier gedaan wordt. Met de hand omspitten zou in dit geval echt niet gaan. De lap grond is te groot en de KLEI is te zwaar.

Wij zijn onze lieve buurman nog altijd heel DANKBAAR dat wij gebruik mogen maken van zijn grond en de benodigde machines!

In de berm rondom de toekomstige MOESTUIN staat al SPEENKRUID te bloeien. Wat een FEEST! Schitterende kleine gele bloempjes vrolijken de boel gezellig op. Het is hier echt weer als vanouds "GENIETEN" geblazen, en daar tussendoor "SPIERBALLEN KWEKEN" :-) Met veel plezier, dat dan weer wel :-)

Een LIEVE GROET, Suus & Marcel

HOOGLIED 2 vers 12
De bloemen laten zich zien op het land, de zangtijd is aangebroken, het koeren van de tortelduif wordt in ons land gehoord.