dinsdag 21 mei 2013

Een LAATSTE TERUGBLIK...En dan voor nu een LAATSTE TERUGBLIK op onze minivakantie in Duitsland. In de vorige berichten vertelden wij jullie al over de schoonheid van het gebied rondom Osnabruck. We zouden jullie nog zo graag heel even mee uit WANDELEN willen nemen. Gewoon om te laten zien dat de NATUUR toch zo indrukwekkend mooi en verrassend is. 

Vanaf de kronkelige onverharde paden en wegen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Soms struinden wij zelfs door het WILDE STRUIKGEWAS heen, zodoende beleefden we van alles.

We hadden BIJZONDERE ONTMOETINGEN met de WERELD DER NATUUR. Zo ging manlief per ongeluk op een GIFTIGE BRUINE ADDER staan. Het liep gelukkig goed af, de SLANG was niet gewond en hapte niet in zijn been :-) Het kronkelende dier verkoos het hazenpad en wij mochten van de schrik bekomen. 

Even later zagen we een GRIJZE GLADDE SLANG met blauwe vlekjes die heerlijk lag te zonnen op een BOSPAD. We zijn er ditmaal netjes omheen gewandeld. Het beestje keek ons zelfs ietwat uitdagend aan, zo van; "ik was hier eerst ja..." 

Ook kregen we een ontmoeting met WILDE ZWIJNEN, niet geheel ongevaarlijk. Zeker omdat deze ZWIJNENFAMILIE tal van BABY'S had rondhuppelen. De kleine kopjes van die BABYZWIJNTJES waren zo snoezig, je moest wel lachen :-) We lieten ze uiteraard met rust en probeerden zelf veilig weg te komen voordat we op de slagtanden van VADER-ZWIJN zouden belandden.

Midden in de BOSSEN mochten we genieten van de mossige geuren en zonnestralen die door het bladerdak onze paden in zo'n bijzonder licht wisten te zetten. Tal van vogelconcerten ontroerden ons. Ze vulden het woud op met heldere melodieën, dit is echt zo mooi!

Rondom de BOSRANDEN doken de glooiende velden weer op vol met KOOLZAAD en WINTERTARWE. Vaak stonden er ook FRUITBOMEN op de meest verlaten plekken. En vonden we koppeltjes koeien in kleine weitjes tussen de heuvels. Het was hier zo heerlijk afwisselend om te WANDELEN.

En wat dachten jullie van de overweldigende BLOEMEN en KRUIDEN die we onderweg tegenkwamen.

Denk aan:
*BOSAARDBEITJES
*BOSANEMONEN
*BOTERBLOEMEN
*DASLOOK
*GROTE MUUR
*LELIETJES DER DALEN
*LIEVE VROUWEN-BEDSTRO
*PAARDENBLOEMEN
*PRIMULA'S 
*WILDE WORTELS 
De laatste zijn trouwens WIT van kleur (de wortel zelf) en veel kleiner dan dat wij ze kennen. De geur is overweldigend "PEEN".

Ook zaten de BOSSEN vol met ZEVENBLAD, bij de meeste tuinders onder ons zo gehaat. Ach... in het BOS kan het geen kwaad en bedekt ZEVENBLAD de bodem met mooi fris groen.

We fantaseerden hoe we EEN MAALTIJD uit de natuur zouden kunnen halen. We zouden WILDE WORTELS kunnen koken op een vuurtje van droog sprokkelhout. Voorafgaand een soepje van ZEVENBLAD op smaak gebracht met DASLOOK. En BOSAARDBEIEN toe als toetje. Dat klinkt niet slecht toch...        

Ook zagen we tal van REEËN. Er was er zelfs een REE die vlak voor ons op een karrespoorpad in het TEUTOBORGER WALD tot stilstand kwam. Ze keek ons verbijsterd aan met grote donkere ogen. Zulke momenten vergeet je niet snel. We bewaren ze in ons hart!

Eenmaal weer THUIS denken we terug aan deze mooie WANDELINGEN, wij zijn voor zeker nog niet UITGEWANDELD!

We zijn benieuwd of jullie ook van WANDELEN in de NATUUR houden, en waar jullie dat dan doen...

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel