woensdag 1 mei 2013

In de SLOOTKANT gedoken...


Het zonnetje schijnt en de SLOOTKANT brengt ons momenteel heel wat STEKELIGE VRIENDEN :-) Niet dat wij dit erg vinden hoor! Want BRANDNETELS zijn gewoon reuze gezond en echt niet vies om te eten. En nee... eenmaal geplukt en gekookt PRIKKEN ze niet meer :-)

Dit keer is er een lekkere PASTASAUS gemaakt van gekookte en gepureerde (met staafmixer) BRANDNETELS. Tezamen met rundergehakt, gepureerde tomaten, uienringen (kort glazig gebakken), 4 uitgeperste knoflooktenen, een eetlepel Turkse sambal, een snuf zout en een beetje crème fraiche (magere versie) is het een heerlijk romig geheel geworden.

Het enige jammere aan dit verhaal is de kleur van de saus. Na het mengen van de BRANDNETELPUREE met de tomatensaus krijg je een kleur die doet denken aan pindasaus. Toch is de smaak HEERLIJK!

De volgende keer laat ik de gepureerde tomaten weg uit het bovenstaande verhaal en neem wat meer crème fraiche. Ik denk dat de mooie groene kleur dan de show zal stelen. En misschien wat Parmezaanse  kaas erbij. Mmm...

Toch leuk dat je geheel GRATIS deze GEZONDE GROENTE al vers uit de natuur kan plukken en eten. Hi Hi... denk bij het PLUKKEN alleen aan een paar handschoenen of een plastic zakje om je hand. Want tijdens het plukken STEKEN ze behoorlijk :-(  Als je ook het PLUKVIRUS te pakken krijg, kijk goed WAAR je pluk. Pluk niet langs snelwegen of plaatsen waar honden en katten hun behoefte doen.

O ja... zien jullie op de foto's de PERENBOOM van onze buurman? Wij hebben vanaf ons terrasje zicht op deze schoonheid, ze staat op springen! 

LIEVE GROETEN, Suus en Marcel