woensdag 1 mei 2013

Oranje-PIEPERS...


Zo... we hopen dat jullie allemaal bekomen zijn van het "KONINKLIJKE FEEST" :-) Het is grappig te zien en te horen dat een ieder dit op zijn of haar eigen wijze viert. Wij zijn niet echt van die wilde feestneuzen in de zin van een hoop bombarie. Wij hebben in alle rust genoten op het boerenland en via de televisie een mooie samenvatting kunnen zien van het geheel.

In de vroege morgen hebben we zelfs de AARDAPPELS gepoot, samen met de buurman. Hij vindt het gezellig om zoiets met ons te ondernemen. En wij met hem natuurlijk :-) Na een "KONINKLIJK PRAATJE" doken we gezamenlijk de GRONINGSE KLEI in! Hi Hi... onze nieuwe "KONING" moest eens weten :-)

En na het poten hebben we het AARDAPPELVELDJE met een oude EG weer glad gemaakt. Deze oude metalen EG is onderdeel geweest van een grote EG. Deze grote EG werd vroeger door paarden getrokken. Maar die tijd is voorbij...

Wij hebben de AARDAPPELS niet op van die DIJKJES. Wij poten de AARDAPPELS op de FRANSE MANIER. We stoppen ze gewoon in een gat in de grond. Deze methode is met onze grondsoort een betere keuze dan die van "DE DIJKJES". De jaren hiervoor hebben wel bewezen dat de OOGST met deze methode goed uitpakt :-)

Het was een heerlijke dag met een ORANJE TINTJE, we zijn benieuwd hoe de ORANJE-PIEPERS het gaan doen!

LIEVE GROETEN, Suus & Marcel