donderdag 30 mei 2013

Weelderig GROEN...Tussen al het GROEN doe je steeds weer nieuwe ontdekkingen. Zo hebben wij momenteel aan een rek een GROENE HAAG met PEULVRUCHTEN staan. Denk aan KAPUCIJNERS, DOPERWTEN en PEULTJES, en plots is daar de eerste BLOEI!

HIEP, HIEP, HIEP... HOERA!!!  

Dachten we eerst nog dat ze door al de weersomstandigheden het loodje zouden leggen, is daar nu een teken van NIEUW LEVEN. We blijven ons ieder jaar weer verbazen hoe WONDERLIJK het is, dat uit zo'n klein zaadje al dat GROEN ontkiemd.

Verder viert onze JAPANSE KERS nog altijd FEEST, ze is bijna door haar ROZE CONFETTI heen. Zodoende zijn de moestuinbedden bedekt met roze blaadjes, uitgebloeide bloesem wel te verstaan.

Voor de GROENE HAAG met PEULVRUCHTEN staat een rij met SLA haar uiterste best te doen. In alle kleuren, van gekruld tot geschulpt, groeit het dapper door. Al gaat het niet zo hard, de temperatuur is voor de tijd van het jaar toch nog ietwat aan de lage kant.

In de bak naast de PEULVRUCHTEN en SLA begint de SNIJBIET vorm te krijgen. Verder hebben de BIETJES er nog niet zo'n zin in, ze zien uit naar warmte. Gelukkig piepen er hier en daar al wel wat sprietjes boven de grond bij de WORTELTJES.      

Is het niet mooi, al die fases die de TUIN doorloopt. Van ongeloofwaardig klein zaad tot magere kiemspruiten. En vanuit die tere groene sprietjes, sterk groen dat uiteindelijk tot bloei en vruchtzetting mag komen. Ja... wij zijn ieder jaar WEER onder de indruk! Al moeten we dit jaar wel wat meer oefenen in GEDULD :-)    

LIEFS, Suus & Marcel