woensdag 26 juni 2013

Aan de POLENTA..."EEN GOEDE RAAD IS VOORRAAD" 
Roept men weleens... En zo is het maar net :-) Dus werd DE VOORRAAD eens drastisch doorgenomen. Ook de WECKPOTTEN werden aandachtig bekeken, of alle dekseltjes nog dicht zitten. Vorige week aten we nog PRUIMENMOES van juli 2011, en we werden niet eens ziek :-) Het idee hè... maar dat is nu juist het geweldige voordeel van WECKEN! In theorie is het eeuwig houdbaar, maar in de praktijk gaan de rubberen ringen niet langer dan een jaar of tien mee.

Plots viel het oog van deze HUISVROUW op een zak "POLENTA" (mais-griesmeel). Een dik half jaar geleden kwam manlief daar eens mee aanzetten. Hij was gevallen voor de romig uitziende gele balletjes, of ik daar misschien van die puree van kon maken. Alleen had ik er nooit meer aan gedacht!

Dus werd het de hoogste tijd om de POLENTA te verwerken. Ik bakte iets wat tussen BROOD en CAKE inzit.

http://www.kokenmetkarin.nl/bij/maisbrood.html

Het hierboven beschreven recept is een uiterst bruikbaar recept. Ik maakte direct twee CAKE-ACHTIGE BRODEN.  Een naturel exemplaar en 1 met Italiaanse kruiden. Ik verving trouwens de MELK in dit recept door BIOLOGISCHE SOJAMELK met vanillesmaak, in verband met een allergie van manlief. Dit product kopen wij bij de Edeka-supermarkt in Duitsland. Deze sojadrank is veel goedkoper dan die in Nederland wordt verkocht. En de zachte vanillesmaak deed dit baksel bijzonder wel smaken!

Laatst las ik op de leuke website van ANNEMIEKE er ook al eens over. Ook toen raakte ik al enthousiast, niet wetend dat de POLENTA thuis al gewoon op de plank lag :-)

http://eigenwijslandelijkgeinspireerd.blogspot.nl/2013/06/veel-van-alles-of-van-alles-wat.html

Wat is het toch heerlijk om zo lekker HUISELIJK bezig te zijn! En de geur die uit de oven kwam... Heerlijk, alleen daarvoor zou je het al doen.

Enkele maanden geleden zagen wij via de Engelse televisie nog een schitterende documentaire over onder andere POLENTA. De kleine gele balletjes werden vroeger op het arme Italiaanse platteland veel gegeten. Het is een bijzonder voedzaam product en kon daar dus veel hongerige maagjes vullen. Maar ook bij volken op de prairie werd POLENTA verwerkt. Men bakte daar een zelfde soort BROODKOEKEN als hierboven in de recepten van KARIN en ANNEMIEKE beschreven. Deze KOEKEN hoeven namelijk niet te rijzen en zijn snel gemaakt. Ideaal voor een trekkend volkje!

Enfin... terug naar onze PRAIRIE en weer aan het werk op onze eigen HOMESTEAD :-)
Met PIOENROZEN uit de tuin van de buurman, wat wil een mens nog meer :-)
  
Een GEZEGENDE DAG allemaal!
Een LIEVE GROET, Suus & Marcel