donderdag 20 juni 2013

Soms...Persoonlijk houden wij niet zo van BOZE BLOGBERICHTJES. Maar SOMS...

Zo hebben wij achter onze blokhut (bij het slootje) een klein MUURKASJE in elkaar geknutseld. En vonden een stel kinderen dat ze die mochten bekogelen met STENEN. Snappen jullie het nog?

Waren het eerst de kikkers in het slootje die ze te lijf gingen met STENEN, ook iets waar wij niet tegen kunnen trouwens. Waren het nu de spullen van de grote mensen. En het meest erg is, ga je naar de ouders... dan hoef je niet te rekenen op begrip en steun. Want dat doet hun kind niet... En nee, we hebben het moment ook niet vast kunnen leggen  op beeldmateriaal. Dus omwille van de lieve vrede blijft alles zoals het is.

Gelukkig zaten er PERPLEX-PLATEN in, geen gewoon glas. Gewoon glas had voorzeker helemaal in diggelen gelegen gezien de stenen die half op het vlonder en in het slootje lagen. Toch kreeg zelfs dit kunststof glas een grote barst en diverse scheuren. We hebben het maar een beetje aan elkaar geplakt met tape.

Voor nu proberen wij weer blij te worden van de oogst die zich binnen het MUURKASJE ontwikkeld. Want ook met grote barst en scheuren groeien de groene groentjes gewoon dapper door :-) Zelfs de GOUDSBLOEMEN stralen met hun gouden gloed als nooit tevoren!

Er zijn wat schadevrije plaatjes :-) toegevoegd van het kleine MUURKASJE. Laten we het glas halfvol houden en dit gezellige KASJE positief belichten :-) Omdat er zo weinig ruimte is vanwege de sloot en de blokhut is het hele MUURKASJE lastig vast te leggen. Maar langs deze weg dan toch een sfeerimpressie. De schade is niet leuk, maar alles staat verder nog als een huis :-) We hebben juist zoveel plezier gehad met dit knutselwerkje! Dat plezier laten we natuurlijk niet verzuren door een stel verveelde kinderen.

Wij moeten leren te relativeren. En komen tot het besef dat mensen in gebieden met oorlog het nog vele malen erger hebben. SOMS... mag je daar even bij stil staan en hen ZEGENEN. Dat zij de moed niet zullen verliezen.  

Hoe dan ook, SOMS... zijn dingen gewoon niet eerlijk. En is het fijn om dit soort dingen even te ventileren :-) Zo... inmiddels staat de deur van het MUURKASJE alweer op een kier, want die moet  zijn warmte natuurlijk ook kwijt. Even VENTILEREN hoor :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel