maandag 8 juli 2013

Een pracht ZOMERWEEKEND...Wat hebben we een pracht ZOMERWEEKEND achter de rug, het was heerlijk warm en zonovergoten. Wij konden ons geluk niet op. We hebben er ook zo lang naar uitgezien. De ZOMER lijkt zich eindelijk THUIS te gaan voelen in ons kikkerlandje. Inmiddels is ook de gewone week in onze KLEINE GRONINGSE HUISJE alweer opgestart...

Afgelopen ZATERDAG hadden we het voorrecht om in goed gezelschap OPEN TUINEN te bezoeken :-) Jullie begrijpen dat dit echt een van de leukste dingen is die wij zo graag doen sinds we hier wonen. Wat is er nu leuker om in deze mooie provincie bij een ander op het erf rond te mogen scharrelen :-)

Het was volop ZOMER in de OPEN TUINEN. Zoals het hoort, met een overdaad aan BLOEI en wuivende PAPAVERS. Met zoete geuren in de lucht en hier en daar een sprankelende FONTIJN.  

Maar we hadden ook het voorrecht om in het KERKJE VAN MARSUM te zijn. Wat is dit een bijzondere KERK. En de locatie maakt het geheel nog specialer. Het KERKJE VAN MARSUM is gebouwd op een WIERDE midden in de weilanden. Er loopt een klein kronkelpaadje door bomen omgeven naar dit OUDE GEBEDSHUIS. In het weidse landschap zie je slechts een paar boerderijen en verder niets...

Binnen in het KERKJE VAN MARSUM was het adembenemend STIL. De STILTE was daar haast tastbaar. Wij vroegen ons af hoe het hier in vroeger tijden was. Want helaas wordt dit KERKJE momenteel niet veel meer gebruikt voor EREDIENSTEN :-(  Slechts een paar keer per jaar wordt er een DIENST georganiseerd maar verder gebeurd er niet heel veel.
  
We vonden het leuk om jullie even mee nemen naar dit bijzondere KERKJE en te vertellen over ons heerlijke ZOMERSE WEEKEND :-) Het was een WEEKEND met een GOUDEN RANDJE!

LIEFS & BLESSINGS, Suzanne & Marcel