donderdag 25 juli 2013

In de BONEN op het plaatsje...Op het plaatsje tussen ons KLEINE GRONINGSE HUISJE en de schuur in werden gisterenmiddag de laatste TUINBONEN van de moestuin bij huis verwerkt. Terwijl een zacht ZOMERBUITJE de zwoele ZOMERDAG opfriste werd er gestaag voort gedopt.

De REGENDRUPPELS drupten rustig neer en hulden mij (Suzanne) in een uniek zwoel ZOMERS PARFUM. Dit zanderige luchtje deed mij beseffen dat echt ZOMER is. Zoiets heb je immers alleen bij hoge temperaturen. Het was een heerlijke ervaring!

Misschien is het jullie opgevallen dat er zoveel BLOEMEN op ons plaatsje staan. Deze BLOEMEN, de grote vanillekleurige AFRIKANEN en de rode GERANIUMS, zijn allemaal uit zaad zelf opgekweekt. Het grootste deel van het zaad is zelfs zelf gewonnen uit de BLOEMEN van vorig jaar. En dan te bedenken dat het allemaal is begonnen op een koude winterdag in februari :-)

Leuk hè dat je door een beetje huisvlijt geen bakken met geld aan dit soort dingen HOEFT uit te geven. Eerlijk is eerlijk, het kost wel tijd. En een berg met geduld. Toen half Nederland al in de bloeiende BLOEMEN zat begonnen ze bij ons net knopjes te krijgen :-) Toch vonden wij dat niet erg. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, en dat maakt ons DANKBAAR! Niet alleen voor de BLOEMEN maar ook voor die tafel vol met TUINBONEN :-)

LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel