maandag 26 augustus 2013

AVONDRUST in de ALPEN...


Wat wij ook zo'n mooi moment in de ALPEN vonden was de AVOND die ons zachtjes tot KALMTE suste. Er kwam een soort van RUST in het dal die moeilijk is te beschrijven. Veelal maakten de laaghangende wolken de BERGTOPPEN tot ware kunstwerkjes. Het leken soms wel gordijntjes, die van tijd tot tijd weer optrokken. Het was een levensecht toneelspel waarbij het landschap continue veranderde. 

De BERGEN kregen de mooiste kleurnuances in het laatste avondlicht en de zwaluwen zorgen voor vermaak. Ze scheerden door de ALPENWEIDE met hoge fluittonen. Het gras ging zo heerlijk fris ruiken doordat de dauw ging optrekken. Zelfs de koeien kwamen tot rust. Ze herkauwden de dag nog eens zorgvuldig door. Met dat de brede kaken op en neer gingen belden de bellen zacht :-)

Voor ons was het dan een feestje om de buitenkachel op te stoken. Ze maakte ons behaaglijk warm en wij konden er zo heerlijk op barbecueën. Na het maal lieten we de kachel zachtjes uitgaan. Een rookpluimpje kringelde het dal in en wij bestegen de oude kraaktrap van de BOERDERIJ om naar ons zolderappartement te gaan.

Nog heel even turend uit het grote raam van de OUDE HOEVE viel ons oog altijd weer op het ietwat verweerde beeld van JEZUS aan het KRUIS. Het hing schuin boven ons raam. Het KRUIS vertelde ons keer op keer weer HET VERHAAL van onze geliefde HEER JEZUS die onze plaats in wilde nemen. En weet je waarom? Om onze zonden en schulden te betalen verkoos HIJ de pijn en het lijden. HIJ gaf ZIJN LEVEN voor jou en mij. En dat allemaal UIT LIEFDE! Is het niet ontroerend?

WANT ALZO LIEF HEEFT GOD DE WERELD GEHAD,
DAT HIJ ZIJN ENIG GEBOREN ZOON GEGEVEN HEEFT,
OPDAT EEN IEDER,

DIE IN HEM  GELOOFD,
NIET VERLOREN GAAT,
MAAR EEUWIG LEVEN ZAL HEBBEN
JOHANNES 3 :16 
Een mooi lied hierover ter afsluiting van de dag:


Uiteindelijk viel het doek van de dag voorgoed. Er werd weer een dag in de eeuwigheid weggeschreven. De donkere nacht nam het schouwspel van de avond over. Een overweldigende sterrenhemel lachte ons vriendelijk toe. En geen straatlantaarn die dit schitterende geheel aan ons oog kon ontfutselen :-)   

VEEL LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel