dinsdag 20 augustus 2013

Een ALPEN-BOERDERIJ-praatje...


Lieve mensen, we zijn voor even buiten beeld geweest :-) Langzaam aan komen we weer terug in de digitale wereld. We zijn namelijk een weekje op een prachtige DUITSE BOERDERIJ in de ALPEN neergestreken. De BEIERSE ALPEN wel te verstaan. En wat was het daar bijzonder!

Allereerst moet het verhaal van de DUITSE ALPENBOER "MARTIN" ons van het hart. We mochten bij deze uiterst vriendelijke man een week op zijn BOERDERIJ verblijven. De man werkte enorm hard, hij kwam werkelijk handen en tijd tekort. Zijn vrouw was niet meer op de BOERDERIJ, ze verbleef in een instelling. Het verdriet omtrent deze zaak was voelbaar maar ook zichtbaar.

Hun dochtertje sliep zo af en toe ook op de mooie BOERDERIJ. Andere dagen verbleef ze bij haar mamma elders. Dit verhaal raakte ons hart. We probeerden mee te leven daar waar we konden. Maar moesten het op den duur ook weer loslaten. Verdrietig genoeg konden wij deze lieve man niet helpen.

Maar MARTIN had niet alleen de zorg voor zijn dochtertje van vier, de boerderij en de vakantiewoningen... daar was ook nog zijn oude vader. Deze BEIERSE BOER sprak voor ons onverstaanbaar Duits en oogde lichamelijk versleten. Hij had van die schattige roze wangetjes en tuurde met kleine glim-oogjes de ganse dag uit de grote ramen van de grote BOERDERIJ. Zo af en toe zat hij buiten op een BANKJE en probeerden wij met hem te babbelen :-)    

Ondanks dit verdrietige verhaal mochten wij daar genieten. Genieten van de EENVOUD en de heerlijk ZUIVERE BERGLUCHT. Van de RUST en van de TIJD die daar nog een beetje stil lijkt te staan. Van de KOEIEN die met hun vrolijke bellen door het dal klingelen. Hi Hi, ja... dag en nacht werd er gezellig door geklingeld. Maar we mochten ook dubbel en dwars genieten van de IMMENSE NATUUR. En vooral niet te vergeten van de vriendelijkheid en warme van MARTIN zelf.

De BOERDERIJ was groots en nostalgisch, vol met de oude spullen van pa. Zowel voor als achter de ALPEN-BOERDERIJ rezen de schitterende reuzen van ALPEN-BERGEN op als gigantische muren. Door de ALPEN-WEIDE voor de BOERDERIJ liep een klein stroompje met ijskoud BERGWATER, er stonden zelfs dappere VERGEET-MIJ-NIETJES in te bloeien...

Als jullie het leuk vinden zullen we de komende week nog wat belevenissen verhalen. We hebben immers zoveel moois mogen zien.

Met wat pijn in het hart namen we afscheid van onze ALPEN-BOER MARTIN. Misschien willen jullie ook voor hem BIDDEN en hem dragen in GEBED. DANK-JULLIE-WEL! 

Zoals de VERGEET-MIJ-NIETJES dapper bloeiden in BOER MARTIN zijn beekje hopen wij deze man ook niet te vergeten. We kijken omhoog met gevouwen handen en bidden hem een mooie en hoopvolle TOEKOMST toe! 

VEEL LIEVE GROETEN,
Suus & Marcel